• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

12.05.2018

16:37

SAM PROTIV SVIH! TRAMP ZARATIO SA EU ZBOG IRANA: Predsednik SAD izgubio podršku saveznika,  NEMCI UZIMAJU SUDBINU U SVOJE RUKE?!

Vesti

SAM PROTIV SVIH! TRAMP ZARATIO SA EU ZBOG IRANA: Predsednik SAD izgubio podršku saveznika, NEMCI UZIMAJU SUDBINU U SVOJE RUKE?!

Podeli vest

Američkog predsednika Donalda Trampa napustili svi evropski saradnici nakon što je u utorak izašao iz iranskog nuklearnog sporazuma. Merkel: Vašington više nije naš pouzdani partner

Američki predsednik SAD zaratio je sa Evropskom unijom zbog odluke da napusti iranski nuklearni sporazum. Nemačka kancelarka Angela Merkel poručila je da za nju Amerikanci više nisu pouzdani partner, dok je šef evropske komisije Žan Klod Junker naveo da je Vašington jednostranim potezima izgubio status globalne sile.

Evropa nije vazal

Merkelova je paljbu po Trampu osula u govoru koji je održala u petak u zapadnom nemačkom gradu Minsteru. Ona je kazala da je američki predsednik jednim potezom srušio 12 godina rada na nuklearnom sporazumu sa Iranom.

Netanijahu: Iran
prešao crvenu liniju

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu poručio je da je Iran prešao crvenu liniju kad su specijalne Iranske revolucionarne snage napale Golansku visoravan iz Sirije.
- Svako ko i pomisli da napadne Izrael, loše će se provesti. Mi ćemo odgovoriti sedam puta jače - zapretio je Netanijahu.
Izraelske snage pustile su u petak video-snimak na kojem se vidi kako njihove rakete obaraju bateriju sirijskog protivvazdušnog sistema.

- Donald Tramp je okrenuo leđa partnerima. Evropa mora da shvati da Vašington više nije naš pouzdani partner. Moramo da uzmemo sopstvenu sudbinu u ruke - poručila je kancelarka.

(VIDEO) PUTINOV 'PANCIR' SPAS ZA SRBIJU! Moćni ruski raketni sistem bio bi NAJBOLJA GARANCIJA MIRA!

Liderka Nemačke istakla je da jednostrano povlačenje SAD iz nuklearnog sporazuma sa Iranom potkopava poverenje u globalni poredak. Ona je podsetila da je to već drugi put da je Tramp napustio međunarodne sporazume.

- SAD su se povukle i iz Pariskog sporazuma o klimatskim promenama. Jedna država ne može tako da se ponaša. Ako će svako raditi šta mu je volja, to je onda loša vest po svet - naglasila je Merkelova.

SRBIJA BRUTALNO ODGOVORILA NA UCENE ZAPADA: Nećemo prihvatiti članstvo KiM u UN u zamenu za ZSO!

Sa njom se složio i predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker, koji smatra da bi EU sad mogla da zameni Ameriku na mestu najveće globalne sile.

tanjug ap

- Sjedinjene Američke Države su izgubile uticaj kao važan akter na međunarodnoj sceni. Zato mi, u ovom trenutku, moramo da ih zamenimo i potisnemo sa prvog mesta u svetu. Amerika je povlačenjem iz iranskog sporazuma okrenula leđa konstruktivnim odnosima. Mi više nemamo partnera. Vašington ne ume da sarađuje sa drugim svetskim igračima - naveo je Junker.

Gutereš: Smirite se

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Gutereš pozvao je na hitnu obustavu svih neprijateljskih akata i provokativnih akcija kako bi se izbeglo novo rasplamsavanje sukoba na Bliskom istoku.
- Pozivam Izrael i Iran da se smire. Moramo na svaki način izbeći nove oružane sukobe - rekao je Gutereš.

Slične stavove deli i ministar finansija Francuske Bruno le Mer. On je izjavio da evropske zemlje treba snažnije da se usprotive Trampu i da se ne ponašaju kao vazali SAD.

NATO VOJSKOM KOSOVA NAMERIO DA PRISILI BEOGRAD DA PRIZNA PRIŠTINU! Tači i Veselji i zvanično formiraju oružane snage!

- Evropa ne bi trebalo da prihvati da SAD budu svetski ekonomski policajac. Neprihvatljiva je odluka američkog lidera da vrati sankcije evropskim kompanijama koje sarađuju sa Iranom. Naše firme i dalje treba da obavljaju trgovinu sa Teheranom uprkos Trampovoj odluci - naveo je Le Mer.

On je čak predložio i stvaranje evropskog tela koje bi imalo istovetna ovlašćenja kao američki trezor koji može da kažnjava strane kompanije. 

Trgovinski rat

To je dovelo i do straha da bi moglo da dođe do trgovinskog rata između SAD i EU. Na to je upozorio i britanski stručnjak za ekonomiju Martin Armstrong.

Tanjug

- Nove sankcije koje su SAD uvele Iranu mogu da dovedu do haosa u Evropi. Ako se situacija dodatno destabilizuje, ne isključujem ni trgovinski rat između Vašingtona i Brisela - upozorio je Armstrong.

OD SRBIJE ĆE OSTATI RUINA, PAKLENI PLAN KVINTE! Beograd prisiliti da prizna Kosovo i otkači Rusiju!

Inače, iranski nuklearni sporazum potpisale su 14. jula 2015. sa Iranom SAD, Rusija, Kina, Britanija, Francuska i Nemačka.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
RINGISPIL

pre 5 godina

Treba ceo svet da bude protiv zla zvanog divlji zapad. Jedino cemo mi izgubiti sve bitke sa siftarima i amerikancima. Jaka nam peta kolona sta ces.

surovi

pre 5 godina

Isto će im se dogoditi i u vezi Kosova. Evropo, možda nisi jača ali postaješ sve odlučnija. Pa, srećno ti bilo .... samo, kako ćeš da rešiš problem koji se zove Nato ???

gedza

pre 5 godina

Jos jedna osmisljena akcija amerike! Mi sad treba da poverujemo da se dupe uvlakaci francuzi ne slazu sa njima!? englezi ne podrzavaju amere....ma ajte molim vas!

gago

pre 5 godina

On je beznacajna figura iza koga stoje mocnici koji o svemu odlucuju.Ti koji o svemu odlucuju donose odluke u korist onoga ko vise plati.Tu ne vaze ni pravda ni pravo ni savest vec samo pare.Ukoliko bi se On usprotivio bio bi "smenjen"po kratkom postupku.

Radovan

pre 5 godina

Da Vreme je za trezveno I realno razmisljanja I odlucivanje!Previse je bahatosti Americke !Jasno I Americke I Engleska kasa je prazna!

Aleksandar

pre 5 godina

EU treba rešiti problem nato sa SAD i Turskom jer kakva je to zajednica koja na političkom polju tvrde obrnuto od zajedništva u nato, ko če od njih sprećiti nato da ne uvedu u ratu ako već sami se politički ne slažu i uvode jedni drugima ekonomski rat,

Branko

pre 5 godina

Tramp nije sam, ima podrsku Siptara i Crnogoraca a to nija mala stvar haa haa haa!!!!!!!!????????

Izbori 2024

Vesti

TV

Policija pretpostavlja ko je krivac za nestanak Danke Ilić? Devojčica možda i nije bila na mestu gde majka tvrdi! (VIDEO)
Live TV

Policija pretpostavlja ko je krivac za nestanak Danke Ilić? Devojčica možda i nije bila na mestu gde majka tvrdi! (VIDEO)

Broj nestanaka maloletne dece iz godine u godinu je u porastu. Najveći procenat je onih koji sami odu od kuće. Ipak, među nestalima ima i sasvim male dece, ali srećom, njihov broj je izuzetno mali. Porodice nestale dece na prvom mestu obraćaju se državnim organima, ali odgovore traže i od astrologa, vračara, a konkretnu pomoć od privatnih detektiva. Gost "Info jutra" bio je Braca Zdravković, privatni detektiv.

29.03.2024

10:35

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji! (VIDEO)
Live TV

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji! (VIDEO)

Američka Centralna informativna agencija radi o glavi predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i za to ima pomoć ljudi koji su u neposrednom okruženju šefa naše države! Ovo tvrdi Aleksandar Vulin, bivši direktor Bezbednosno-informativne agencije. Na ovu temu su u "Info jutru" govorili Milenko Jovanov, član Predsedništva SNS i Dejan Vukelić, urednik Sprskog portala.

29.03.2024

09:18

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi! (VIDEO)
Live TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi! (VIDEO)

Serijalom dokumentarnih filmova o NATO agresiji nad Srbijom obeležavamo 25 godina od početka bombardovanja naše zemlje. Za 78 dana agresije na Srbiju je bačeno 22.000 hiljade tona projektila, među kojima 37.000 hiljada zabranjenih, kasetnih bombi, bombi sa osiromašenim uranijumom. Žena koja je među prvima u našoj zemlji pričala o zastrašujućim posledicama NATO bombardovanja je doktora Danica Grujičić, ministarka zdravlja. Ona je bila gošća "Info jutra".

29.03.2024

08:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Mamio decu bombonama: Napao policiju
Hapšenje

Mamio decu bombonama: Napao policiju

Po nalogu javnog tužioca Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu policijski službenici PS Novi Beograd su doneli rešenje o zadržavanju osumnjičenog M.L. (51) zbog krivičnog dela ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

29.03.2024

11:47

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije
Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije

Milan Pandurеvić (37) iz Bogatića i Biljana Ćosić (52) iz istog mеsta s boravištеm u Novom Sadu, kojima sе pripisujе da su prе dvе godinе počinili otmicu njеnog klijеnta u prostituciji, uz maltrеtiranjе oštеćеnog i iznuđivanjе novca, osuđеni su jučе u novosadskom Višеm sudu prvostеpеnom prеsudom na dеsеt i šеst godina zatvora.

29.03.2024

09:22

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija