• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

24.05.2018

21:44

​SUSRET U SANKT PETERBURGU: Putin i Makron za očuvanje sporazuma sa Iranom i dijalog sa Severnom Korejom!

Vesti

​SUSRET U SANKT PETERBURGU: Putin i Makron za očuvanje sporazuma sa Iranom i dijalog sa Severnom Korejom!

Podeli vest

Ruski predsednik Vladimir Putin upozorio je danas na posledice ako nuklearni sporazum sa Iranom ne bude sačuvan

On je na konferenciji za novinare sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom, rekao da Rusija ceni napore Evrope da sačuva taj sporazum uprkos povlačenju Sjedinjenih Američkih Država, prenosi Rojters.
Za očuvanje sporazuma sa Iranom založio se i Makron dodavši da Iran treba da se pridržava svojih obaveza prema tom dogovoru.

Ruski predsednik Vladimir Putin kaže da žali zbog otkazivanja sastanka predsednika SAD Donalda Trampa i severnokorejskog lidera Kima Džonga Una.

Rusija očekuje da će do tog susreta ipak doći, rekao je Putin, dodajući da će Moskva raditi na tome da se pozicije dve zemlje približe.

- Nadamo se da će dijalog biti ponovo pokrenut, da će se nastaviti i da će sastanak biti održan. Bez tog sastanka teško možemo očekivati znatan napredak što se tiče rešavanja izuzetno važnih pitanja, ne samo regionalnih, već mislim i svetskih. Svi zajedno ćemo raditi na približavanju pozicija SAD i Severne Koreje- naveo je Putin, prenosi Tas s.

(VIDEO) PUTIN ŽESTOKO UZVRATIO NA OPTUŽBE DA JE RUSIJA SRUŠILA MH17: Priznajemo istragu samo ako budemo učestvovali njoj!


On je posle razgovora sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom koji je ukazao da međunarodna zajednica treba da podrži proces smanjenja tenzija na Korejskom poluostrvu.

- Želeo bih da se taj proces, započet da bi se smanjile tenzije u regionu i započeo proces denuklearizacije, nastavi- dodao je Makron.

Tramp je ranije danas otkazao samit sa severnokorejskim liderom Kim Džong Unom, koji je trebalo da bude održan 12. juna u Singapuru.

NIŠTA OD POMIRENJA! Tramp otkazao samit sa Kimom: MOLIM SE DA NE UPOTREBIM NUKLEARKE!

(VIDEO) AKO TRAMP KRENE NA IRAN, ZAVRŠIĆE KAO SADAM HUSEIN: Revolucionarna garda se ne plaši pretnji SAD!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija