• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug/webtribune

31.05.2018

20:38

(VIDEO) KAD TUPAN I GLUPAN PUCAJU NA PUTINA UVEK POGODE SVOJU NOGU: Afera Babčenko žestoko se obila o glavu Kijevu!

Vesti

(VIDEO) KAD TUPAN I GLUPAN PUCAJU NA PUTINA UVEK POGODE SVOJU NOGU: Afera Babčenko žestoko se obila o glavu Kijevu!

Podeli vest

Zvaničnik OEBS rekao je da Ukrajna širi "lažne informacije" i optužio ih za podrivanje kredibiliteta novinara.  Harlem Desire, predstavnik OEBS-a za slobodu medija, poručuje da je: "Užasnut odlukom da se šire lažne informacije o ubistvu novinara Arkadija Babčenka. Dužnost je države da tačno i istinito informiše građane"

Organizacija Reporteri bez granica tvrdi da je ovaj događaj "deo informativnog rata". Ukrajinci kažu da je "ubistvo" izrežirano kako bi bio sprečen navodni ruski plan za likvidaciju novinara Arkadija Babčenka.

Babčenko, 41-šnji novinar, šokirao je svet kada se pojavio na pres-konferenciji u Kijevu u sredu, dan pošto je navodno ubijen.

Šef ukrajinske tajne službe Vasil Hritsak tvrdi da je organizovana složena operacija kako bi bili uhvaćene ubice koje je platila ruska služba, ali nije dao nijedan dokaz. Policija je navodno uhapsila jednu osobu.

Odnosi između Kijeva i Moskve su nategnuti od prisajedinjenja Krima Rusiji 2014. godine i od tada je susedi optužuju za tajnu podršku pobunjenicima u krvavim sukobima u istočnoj Ukrajini.

- Organizacija Reporteri bez granica izražava negodovanje zbog manipulacije ukrajinske tajne službe što je deo informacionog rata. Veoma je opasno kad se države igraju s činjenicama, pogotovu preko leđa novinara - rekao je Kristof Delor, lider ove organizacije.

(VIDEO) SKANDAL NA HRT! U JASENOVCU NIJE BILO STRAŠNO, Srbi su radili, deca išla u školu, JEVREJI SPASENI od nacističkih logora!

Portparolka ministarstva spoljnih poslova Rusije, Marija Zaharova opisala je ukrajinsku operaciju kao "maskaradu", koja je izvedena radi "propagandnih efekata".

Ruski novinar Arkadij Babčenko izneo je detalje o tome kako je inscenirao sopstveno ubistvo u Kijevu, navodeći da je koristio svinjsku krv i usluge šminkera.

On je rekao da je odvezen ambulantnim kolima u mrtvačnicu sa mesta "ubistva" gde se presvukao i počeo da gleda vesti.

MILO JE ČUDO NEVIĐENO! U CRNOJ GORI VIŠE GLASAČA NEGO STANOVNIKA: Tako nešto ne postoji nigde na svetu!

Babčenko (41) je, na konferenciji za novinare u Kijevu, naveo da je mogao da kaže "ne" kada su mu pre otprilike mesec dana ukrajinski zvaničnici došli sa idejom da se njegovo ubistvo inscenira. Ipak, kako je kazao, pristao je na to svojevoljno.

Svi svetski mediji objavili su vest o ubistvu Babčenka, za koga se navodi da je oštri kritičar ruskog predsednika Vladimira Putina, a dan kasnije on se pojavio živ i zdrav na pres konferenciji, na kojoj je rečeno da su njegovu smrt lažirale ukrajinske bezbednosne službe kako bi sprečile zaveru koja je za cilj imala njegovo ubistvo.

KAD SU OTIMALI KOSOVO SVE JE BILO OK, a sada prave opštu histeriju zbog izjave Dodika o UJEDINJENJU SRPSKE I SRBIJE: Dačić žestoko opleo po međunarodnoj zajednici!

Kijev je u utorak objavio da je Babčenko ubijen nedaleko od svog stana u prestonici Ukrajine.

Ukrajina je odmah za njegovu smrt optužila Rusiju, a iz Kremlja su poručili da je njegova smrt posledica nesigurnog okruženja u kom rade novinari u Ukrajini.

AP

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova je saopštilo da je lažna priča o ubistvu Babčenka još jedna antiruska provokacija iza koje stoji ukrajinska sluzba bezbednosti.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Vesti

Oglasio se PS SE - Evo kako se "peru" nakon SRAMNE ODLUKE
Politika

Oglasio se PS SE - Evo kako se "peru" nakon SRAMNE ODLUKE

Parlamentarna Skupština Saveta Evrope (PSSE) saopštila je večeras da je usvojila preporuku da se tzv. Kosovu odobri da postane član Saveta Evrope (SE) i odlučila da prati ispunjavanje obimne liste obaveza za pristupanje, od kojih bi pitanje formiranja Zajednice srpskih opština (ZSO) trebalo da bude uključeno u buduće razmatranje Komiteta ministara SE o zahtevu tzv. Kosova za pristupanje SE kao post-pristupna obaveza.

16.04.2024

22:13

Debata bila neravnopravna, SE se pretvara u političku organizaciju - Grubješić o sramnom glasanju PS SE
Politika

Debata bila neravnopravna, SE se pretvara u političku organizaciju - Grubješić o sramnom glasanju PS SE

Stalna predstavnica Srbije pri Savetu Evrope Suzana Grubješić izjavila je večeras da je debata u Parlamentarnoj skupštini SE o prijemu tzv. Kosova bila neravnopravna i naglasila da su izveštaj i čitava sprovedena procedura bile protiv osnovnih principa, vrednosti i normi na kojima ta organizacija počiva, a koja se prema njenoj oceni, sve više pretvara u političku organizaciju.

16.04.2024

22:06

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija