• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputniknews.com

01.06.2018

08:42

UGLEDNI AMERIČKI NOVINAR BAŠ PONIZIO PREDSEDNIKA SAD: Tramp je karikatura, ISUVIŠE JE GLUP da bi započeo rat!

Vesti

UGLEDNI AMERIČKI NOVINAR BAŠ PONIZIO PREDSEDNIKA SAD: Tramp je karikatura, ISUVIŠE JE GLUP da bi započeo rat!

Podeli vest

Čuveni američki novinar i autor knjige "Vatra i bes - unutar Trampove Bele kuće", Majkl Volf rekao je da je aktuelni američki predsednik isuviše glup da bi započeo rat. Takođe je dao svoje viđenje Trampove popularnosti

Vrh novinarske karijere Majkl Volf doživeo je kada je objavljena njegova knjiga "Vatra i bes - unutar Trampove Bele kuće", koja ga je načinila poznatim u svetskim razmerama. Volf već deset godina radi kao novinar britanskog izdanja američkog muškog časopisa GQ za koji piše političke tekstove.

Na čitalačkom "Haj festivalu" koji se upravo održava u Velsu, Volf je imao razgovor sa glavnim urednikom britanskog GQ Dilanom Džonsom.

(VIDEO) SAD NEĆE MIRNO POSMATRATI MUNDIJAL U RUSIJI, niti dozvoliti Putinu da se kupa u slavi, DONBAS DA BUDE NA OPREZU!

Jedan od najzanimljivijih i najduhovitijih trenutaka u debati bio je kada je Volf upitan o tome koliko je Trampov predsednički mandat opasan po svetski mir.

- Dobra vest je da moderno ratovanje zahteva punu pažnju - rekao je Volf. - Sve se svodi na informacije. Jedna odluka povlači sledećih deset, a tih deset povlače još više, a to je upravo ono što Tramp ne radi. Ako generali uđu kod njega sa pauverpoint prezentacijama, on napušta prostoriju u roku od tri minuta. Ideja da on može da radi stvari koje su neophodne za početak rata... Mislim da on to ne može. On je neverovatno neefikasan.

- Predsednik nema pojma šta bi trebalo da radi na poslu. Svi u njegovom okruženju misle da je idiot - bio je oštar Volf.

MILOSRDNI DONALD: Tramp razmatra smanjenje kazne Rodu Blagojeviću!

Trampova nesposobnost i nedostatak interesa za administraciju podsetile su Volfa na vreme koje je provodio u Beloj kući dok je pisao "Vatru i bes":

- Sa Trampovom administracijom suočavamo se sa novim nivoom gluposti. Mnogi u Beloj kući trude se da rade svoje poslove najbolje što mogu. Ali koliko je teško preneti informaciju ovom čoveku! Ceo posao predsednika sastoji se u tome da čita informacije i donosi odluke. Donald Tramp ne čita. On ne čita ništa - dobro, ponekad pročita neki naslov ukoliko je njegovo ime u njemu - rekao je Volf.

- Takođe ne sluša nikoga. Ne postoji način da komunicirate s njim osim preko TV. U Beloj kući sam bio od januara do kraja avgusta 2017. godine. Za to vreme svi visoki savetnici prošli su kroz transformaciju. Isprva su o Trampu govorili sa entuzijazmom. Nekoliko nedelja kasnije govorili su o njemu i prevrtali očima, a nekoliko nedelja nakon toga hteli su da se ubiju kada su pričali o njemu.

(FOTO) SPAVAŠ LI MIRNO, MELANIJA! Umesto Kim Džonga, Tramp primio KIM KARDAŠIJAN!

Volf jasno stavlja do znanja da Trampov uspeh, uprkos tome što je neuspešan kao svetski lider ili kao šef izvršne vlasti, dolazi zato što predstavlja drugost u odnosu na glavni tok američke politike, makar kod najžešćih podržavalaca.

- Tramp je karikatura samog sebe. Klovn. Nije borac, on traži pažnju. On čak nije ni populista. On nema nikakva uverenja - nekako je uspeo da se nametne zbog dubokog uverenja u zemlji. On je zvezda. Ljudi ga poznaju. Svestan je toga i o tome mi je pričao kada smo razgovarali o moći selebritija u državama Srednjeg Zapada. Rekao mi je: 'Moja je namera da postanem najpoznatiji čovek na svetu'. Ima potpuno drugačije standarde (za razliku od drugih političara) i to se slaže sa aspiracijama i ljutnjom mnogih."

- Na kraju, svako ko dodirne Trampa izgori. On loše tretira ljude i ne može da uspostavi sistem u kojem on nije u centru pažnje.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Već viđeno

pre 5 godina

Ništa posebno. Ovo je opis svakog prosečnog amerikanca

Lala iz Banata

pre 5 godina

Понајбољи су глупи Председници.. . Њима се најбоље манипулише - "из сенке"...!

BOROVO

pre 5 godina

Ovaj novinar je hteo reci da je Trampolini obicna budala i promaseni pogubni Amqricki presednik....B LJ A K...

Marcco

pre 5 godina

Opšte je poznato da je tu knjigu diktirala Hilari....

deda Raša

pre 5 godina

Kakav Tramp, takva i Amerika. Dok ne dobije po guzi nece se otrezniti ni Tramp a ni Amerika, Svetu je dosta americke komedije. Naj verovatnije je da se boje Indijanaca, a to je vec u nadleznosti BOGA. I treba da se plase.

Marcco

pre 5 godina

Opšte je poznato da je tu knjigu diktirala Hilari....

Vns

pre 5 godina

Trampe srbine....Informer o Trampu posle izbora...

Maja

pre 5 godina

A koji rat bi ti,da On započne? Ima li nesreće,a da je vi niste izazvali, huškate kerove po čitavoj planeti.

Izbori 2024

Vesti

Nikolić: Đilasovci sakrili prave fantome u svojim redovima!
Politika

Nikolić: Đilasovci sakrili prave fantome u svojim redovima!

Posle brutalnih laži o 40 000 “fantoma” iz Republike Srpske, o biračkom mestu u Areni koje nije postojalo i mnogih drugih budalaština koje su Đilasovci izmišljali kako bi našli izgovor i opravdanje za poraz na izborima, ali i paravan koji bi im omogućio da ruše nezavisnost i suverenitet naše zemlje, ne samo da se nisu izvinili građanima, nego su sakrili prave fantome, u svojim redovima, saopštila je Milica Nikolić, član Predsedništva Srpske napredne stranke.

28.03.2024

10:10

Nebojša Bakarec: Sramna odluka EU o prijemu "Kosova" u SE!
Kolumne

Nebojša Bakarec: Sramna odluka EU o prijemu "Kosova" u SE!

EU je donela sramnu i skandaloznu odluku da primi entitet, lažnu državu Kosovo u Savet Evrope, organizaciju koja se bavi zaštitom ljudskih prava i demokratije. Prvo, Kosovo nije međunarodno priznata država. Drugo, Kosovo ne ispunjava osnovne uslove za prijem, koji se tiču ljudskih prava i demokratije. Na Kosovu, Albanci i albanske vlasti masovno krše sva ljudska prava Srba, 25 godina unazad. Od 2000. godine do danas, Albanci su ubili 105 Srba, a Srbi jednog Albanca (policajac Afrim Bunjaku).

28.03.2024

10:03

TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država!
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država!

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)
Live TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)

Na današnji dan pre 25 godine, četvrte noći NATO agresije na našu zemlju, Vojska Jugoslavije oborila je američki bombarder F-117A. Do tada se smatralo da ovaj tip aviona, koji je zbog smanjenog radarskog odraza zvan „nevidljivi”, nije moguće locirati na nebu. Ipak, to je uspelo Trećem raketnom divizionu 250. raketne brigade Vojske Jugoslavije, 27. marta 1999. u 20.42 časa. Dva projektila tipa „neva” ispaljena su iz atara Šimanovaca, a jedan je pogodio F-117A, koji se posle bombardovanja podzemnog komandnog centra u brdu Straževica u Beogradu zaputio ka vazdušnom prostoru Mađarske. Letelica u plamenu sunovratila se na njive u ataru sremskog sela Buđanovci. Pilot se katapultirao i prizemljio pomoću padobrana. Ostaci oborenog F-117A „noćni soko”, što je pun naziv aviona, danas se čuvaju u Muzeju vazduhoplovstva, kao trofej kojim nijedna vojska na svetu ne može da se podiči. O ovom poduhvatu Vojske Jugoslavije za Informer TV govorio je Đorđe Aničić, potpukovnik protivvazdušne odbrane, u emisiji "Info jutro".

27.03.2024

10:15

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija