• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

01.06.2018

11:40

SMENJEN RAHOJ, novi premijer Pedro Sančes! Čast mi je da ostavim Španiju boljom nego što sam je dobio!

Vesti

SMENJEN RAHOJ, novi premijer Pedro Sančes! Čast mi je da ostavim Španiju boljom nego što sam je dobio!

Podeli vest

 Marijano Rahoj je smenjen sa funkcije koju je do sada obavljao

Španski parlament izglasao je danas nepoverenje premijeru Marijanu Rahoju, a novi predsednik vlade biće lider socijalista Pedro Sančes.

Za smenu Rahoja glasalo je 180 poslanika, dok je 169 bilo protiv, a jedan je bio uzdržan.

U Španiji glasanje o nepoverenju ne znači samo smenu premijera već i izbor novog zbog čega je Socijalistička partija, kao druga vodeća stranka na izborima održanim 2016., predložila Sančesa kao kandidata.
Posle glasanja, Rahoj (63) je prišao Sančesu (46) i pružio mu ruku, prenosi AP.

Sančes će, kako se očekuje, preuzeti dužnost u ponedeljak i imenovati svoj kabinet sledeće nedelje. On postaje sedmi španski premijer od povratka te zemlje demokratiji krajem 70-tih godina nakon Frankove diktature. 

Međutim, odlazak Rahoja sa vlasti posle šest godina vodi jednu od četiri vodeće evropske ekonomije u neizvesnu političku budućnost, ocenjuje Rojters.

RAHOJ PRESEKAO, NE IDE NA SAMIT ZBOG "DRŽAVE KOSOVO": Španski premijer podržao Srbiju i zabio prst u oko i EU i Prištini!

Sančes je juče rekao da će pokušati da ostane na čelu vlade do kraja mandata aktuelnog parlamenta 2020. godine. Međutim, nije izvesno koliko će njegova administracija sa samo 84 socijalista u parlamentu koji broji 350 poslanika, moći da potraje, navodi Rojters.

Rahoj je u prethodnom periodu odbijao da podnese ostavku nakon što je njegova Narodna partija dobila ogromnu novčanu kaznu zbog uzimanja mita.

U poslednjem obraćanju na funkciji premijera Rahoj je uoči glasanja u parlamentu rekao da je ponosan na ono što je učinio.

- Čast mi je da ostavim Španiju boljom nego što sam je dobio. Hvala svim Špancima i srećno - rekao je Rahoj, preneo je AP.



Uskoro opširnije na informer.rs


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
deda Raša

pre 5 godina

Da li je to zbog podrske Srbiji a povodom statusa Kosova?

Istina i samo Istina

pre 5 godina

E sad ćemo da vidimo koliko vremena treba " socijalistima " Španije da priznaju državu Kosovo???

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija