• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

18.06.2018

22:01

TRAMP OSNIVA "SVEMIRSKU SILU", PUTIN JE TO URADIO PRE TRI GODINE: Novi rod vojske SAD bi da Rusima preotme kosmos!

Vesti

TRAMP OSNIVA "SVEMIRSKU SILU", PUTIN JE TO URADIO PRE TRI GODINE: Novi rod vojske SAD bi da Rusima preotme kosmos!

Podeli vest

Američki predsednik Donald Tramp naredio je stvaranje novog roda vojske, koji će utabati put za dominaciju Amerike u svemiru. Ruski predsdednik Voladimir Putin je vazdušno-kosmičke snage Ruske Federacije formirao još 2015. godine

Nije dovoljno samo da postoji američko prisustvo u svemiru, rekao je Tramp. 

- Moramo imati američku dominaciju u svemiru. Imaćemo vazduhoplovstvo i imaćemo "svemirsku silu". Različite, ali jednake. Biće to nešto. Jako važno - rekao je Tramp, prenosi Rojters.

Tramp je naglasio da će SAD biti lideri u svemiru, dodajući da je svemir pitanje nacionalne bezbednosti i da ne želi da Rusija, Kina i drugi prestignu SAD, navodi AP.

Ovo su, kako navodi Rojters, prvi koraci u povećanju američkog istraživanja svemira. Planirano je da se sledeće godine na Mesec pošalju robotizovani istraživači, kako bi ispitali teren za povratak astronauta, saopštio je jedan zvaničnik NASA.

PENTAGON: RUSKE I KINESKE RAKETE NE SMEJU DA POLETE: Američka vojska priznala da ne može da zaštiti SAD!

Bivši predsednik SAD Džordž Buš mlađi rekao je 2004. godine da će se ljudi vratiti na Mesec do 2020. godine. Njegov naslednik, bivši američki predsednik Barak Obama rekao je da će SAD poslati ljude na Mars do 2030. godine.

Putin je vazdušno-kosmičke snage Ruske Federacije formirao još 2015. godine spajanjem Vojno-vazdušnih snaga (VVS) i Vojske vazdušno-kosmičke odbrane (VVKO) Ruske Federacije. 

Operativne su postale 1. avgusta 2015. godine u skladu sa ukazom predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina.ž

Opšte rukovodstvo vazdušno-kosmičke odbrane Rusije pripada Generalnom štabu oružanih snaga Ruske Federacije, a neposredno Glavnoj komandi Vazdušno-kosmičkih snaga Ruske Federacije.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija