• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: telegraf.rs

05.07.2018

12:31

TEORIJA ZAVERE VIŠE NIJE TEORIJA! Konačno imamo dokaz - DA, VAŠ TELEFON VAS ŠPIJUNIRA!

Vesti

TEORIJA ZAVERE VIŠE NIJE TEORIJA! Konačno imamo dokaz - DA, VAŠ TELEFON VAS ŠPIJUNIRA!

Podeli vest

Svi oni koji već godinama veruju da ih telefon špijunira, manipuliše njima, gleda, snima i koristi za plasiranje oglasa - vrlo lako bi na kraju mogli da ispadnu u pravu

Naučnici sa Northeastern univerziteta odlučili su da provere da li ova paranoja ima uporište u stvarnosti i da li smo zaista deo zavere.

A ono što su otkrili je prilično interesantno. 

SVAKOG TRENUTKA NAS ŠPIJUNIRAJU I PRATE ŠTA KUCAMO! Da li i vi imate ovu APLIKACIJU?

Istraživači su pratili 17.260 aplikacija, a posebnu pažnju su obraćali na medija fajlove koje su slale telefonu. Nisu pronašli dokaze da je bilo koja aplikacija nedozovljeno palila mikrofon i slala audio nekome, ali jesu naišli na aplikacije koje su slale snimke ekrana i screenshotove trećim licima.

JEDINI NAČIN DA SE ZAŠTITITE JE DA OBRIŠETE NALOG! Evo kako nas FB špijunira, a da nismo ni svesni!

Detaljniji rezultati će biti predstavljeni sledećeg meseca u Barseloni.

- Naše istraživanje pokazalo je nekoliko alarmantnih rizika u Android ekosistemu, uključujući tu i aplikacije koje zloupotrebljavaju odobrenja koja su im data i koje šaljeu slike i video podatke trećim licima na neočekivane načine bez znanja korisnika - zaključuju oni.

fakti.org


BIA KAO CIA! Registracija pripejd korisnika biće obavezna, HOĆE DA ZNAJU SVAKI NAŠ KORAK!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija