• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: vostok

18.07.2018

18:17

(VIDEO) SAMO U RUSIJI, OKLOPNO VOZILO DESANTIRANO SA POSADOM! Ovako nešto Ameri mogu samo da sanjaju!

Vesti

(VIDEO) SAMO U RUSIJI, OKLOPNO VOZILO DESANTIRANO SA POSADOM! Ovako nešto Ameri mogu samo da sanjaju!

Podeli vest

Ruska vojska uspešno je testirala novi vojni desantni oklopni transporter za desantne jedinice tokom velikih vežbi u centralnoj Rusiji. Oklopni transporter je desantiran sa kompletnom posadom vozila. Ovu smelu tehniku koriste samo ruske trupe i niko drugi u svetu

Više od 200 oklopnih vozila i oko 2.500 vojnika učestvovalo je na zajedničkim vežbama Transportne avijacije i Desantnih jedinica, koje su završene u petak.

Vrhunac vežbe bilo je desantiranje novog desantnog oklopnog transportera - zajedno sa posadom.

- Vežbe su prošle dobro. Posada je spremna da sprovede borbene zadatke. Desantiranje BTR-MDM sa testnom posadom u njemu je istorijski događaj - rekao je novinarima šef vojnog Transportnog vazduhoplovstva general-potpukovnik Vladimir Benediktov. 

Nijedna druga vojska na svetu nije uspešno primenila ovu rizičnu tehniku, umesto desantiranja posada vozila odvojeno od njihovog vozila.

Desantiranje oklopnih vozila sa posadom u njima omogućava im da budu spremni za borbu u roku od nekoliko minuta nakon doskoka. Jedinstvena tehnika je zamišljena i implementirana od strane legendarnog komandanta Desantnih jedinica generala Vasilija Margelova.

Prvi desant ove vrste izveden je još 1973. godine s Margelovim sinom, Aleksandrom, koji je lično komandovao testnim vozilom. Stariji Margelov je želeo da on ide, ali sovjetsko rukovodstvo to nije dozvolilo.

Naravno, takvi desanti zahtevaju najsigurnije vrste opreme, pošto bi bilo koji kvar pretpostavljao smrt za vojnike. Da se ne pominju materijalni gubici - izvesno sabotiranje NATO zračnog sistema u 2016. godini pružilo je primer onoga što se dešava sa borbenim vozilom nakon pada iz aviona.

SRBIJO DOKLE ĆEŠ DA TRPIŠ UGLJANINOV TEROR: Pozvao Pacolija da poseti "Sandžak" , ODGOVOR BEOGRADA mora biti brutalan!

BTR-MDM desantni oklopni transporter ušao je u sastav ruskih jedinica 2015. godine, ali nikada nisu desantirani sa posadom do ove vežbe. Vozilo i njegova posada sigurno su se prizemljili sa nadmorske visine od preko 1.800 metara. Novo oklopno vozilo je teško skoro 14 tona i ima dva člana posade, kao i 13 padobranaca. Njegov prethodnik BTR-D, težio je samo osam tona.

Osim oklopnih vozila, padobranci su po prvi put koristili dva različita tipa padobrana tokom skoka iz jednog aviona - Arbalet-3 i novi padobranski sistem Tandem. 

Tandem padobran je u toku završnog testiranja i očekuje da će ući u opremu desantnih jedinica do kraja ove godine.

GUŽVA ZBOG BREGZITA: Vlada tereze Mej preživela glasanje o članstvu u carinskoj uniji!

Sve u svemu, na vežbama je učestvovalo preko 200 oklopnih vozila i oko 2.500 vojnika. Rjazanski Desantni puk bio je podignut sa dva bataljona 2S9 "Nona" (samohodni minobacač), kao D-30 haubice, zajedno sa PVO odredom i drugim jedinicama. 

U vežbi je takođe učestvovalo nekoliko aviona za elektronsko ratovanje i osmatranje. Transportna avijacija je učestvovala sa avionima Il-76 i An-124.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija