• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: fakti

21.07.2018

22:09

ORBAN UVEO POREZ OD 25 ODSTO ZA SVE KOJI PROPAGIRAJU MIGRANTE: Mađarska usvojila zakon koji je digao na noge EU

Vesti

ORBAN UVEO POREZ OD 25 ODSTO ZA SVE KOJI PROPAGIRAJU MIGRANTE: Mađarska usvojila zakon koji je digao na noge EU

Podeli vest

Mađarski poslanici usvojili su danas zakon o uvođenju poreza od 25 odsto na novčanu ili materijalnu podršku organizacijama koje promovišu migraciju

Taj posebni porez deo je antimigrantskih politika premijera Viktora Orbana koji tvrdi da je masovan ulazak u Evropu uglavnom muslimanskih migranata pretnja po hrišćansku kulturu kontinenta.         

Prema usvojenom zakonu, koji je deo šire promene poreskih zakona u Mađarskoj, sredstva sakupljena novim porezom moći će da se koriste jedino za jačanje odbrane granice.
         
U promociju migracija, prema Zakonu, spadaju kampanje u medijima, seminari i "propagandne aktivnosti koje imigraciju predstavljaju u pozitivnom svetlu".

         
Međunarodna organizacija Amnesti internešenel saopštila je da je reč o kaznenom porezu za organizacije "koje o migraciji misle i govore drugačije od vlade".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dusan

pre 5 godina

Bravo,zao mi je sto mi nemamo takvog, nas je odlican ali mu za ovakvu politiku prema migrantima i MMF trebaju Orbanova mu.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija