• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

24.07.2018

14:49

U OPASNOSTI CELA PLANETA! TRAMP HOĆE SVETSKI RAT: Preti Iranu totalnim uništenjem, želi da izazove KRVAVU KATASTROFU?!

Vesti

U OPASNOSTI CELA PLANETA! TRAMP HOĆE SVETSKI RAT: Preti Iranu totalnim uništenjem, želi da izazove KRVAVU KATASTROFU?!

Podeli vest

Predsednik SAD zapretio da će se Teheran suočiti s posledicama kakve je samo nekolicina pretrpela u istoriji

Američki predsednik Donald Tramp želi da započne treći svetski rat, smatraju analitičari. Prema njihovim ocenama, ako lider SAD odluči da ostvari svoje najnovije pretnje da će se "Iran suočiti s posledicama kakve je samo nekolicina pretrpela u istoriji", to bi moglo da bude katastrofalno po ceo svet.

Trudi se da izazove haos

Tramp, poznat po tome što svašta piše po Tviteru, juče je objavio upozorenje, koje niko nije mogao da zanemari. Direktno se obraćajući predsedniku Irana Hasanu Rohaniju, zapretio je totalnim uništenjem te bliskoistočne zemlje.
- Iranskom predsedniku Rohaniju: Nikad više ne pretite SAD ili ćete se suočiti s posledicama kakve je samo nekolicina u istoriji pretrpela. Nismo više zemlja koja će trpeti vaše ludačke reči nasilja i smrti. Budite oprezni - naveo je Tramp, pišući sve velikim slovima.

Informer

To je usledilo nakon što je Rohani, revoltiran povlačenjem SAD iz nuklearnog sporazuma s Iranom i pooštravanjem američkih sankcija Teheranu, u nedelju upozorio Trampa na posledice njegovih poteza. Iranski lider je poručio Vašingtonu da ne provocira Teheran, ukoliko ne želi da izazove "majku svih ratova".
- Amerikanci moraju dobro da razumeju da je mir s Iranom majka mira, a da je rat s Iranom majka svih ratova. Njihovi potezi mogu da izazovu jedino kajanje - izjavio je Rohani.

I Netanijahu bi sukob

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu pozdravio je juče čvrst stav američkog predsednika Donalda Trampa prema Iranu.
- Tramp i njegov državni sekretar Majk Pompeo zauzeli su jasan stav prema iranskoj agresiji jer su svetske sile godinama popuštale režimu - rekao je Netanijahu.



Analitičari smatraju da je najnovije zaoštravanje odnosa između Teherana i Vašingtona opasnije nego ikad.
- Tramp je povlačenjem iz nuklearnog iranskog sporazuma isprovocirao Teheran, a dodatne sankcije samo su još više razbesnele vođe islamske države. Malo je verovatno da će Iran prestati s pretnjama Americi, a budući da je najavio da će nastaviti sa obogaćivanjem uranijuma, nije isključeno da će napraviti i atomsku bombu. To znači da bi Tramp, ako svoje pretnje sprovede u delo, mogao da ugrozi ceo svet - kaže američki ekspert za Bliski istok Endru Bouen.


Prema njegovim rečima, niko u regionu Persijskog zaliva nije baš srećan zbog pretnji lidera SAD.
- Otkako je došao na vlast, Tramp kao da želi da izazove novi haos na Bliskom istoku. Njegovu politiku podržava samo Izrael. Čak i ostale države u regionu, iako su protivnice Teherana, strahuju od posledica američkog napada na Iran. To ne bi bio običan rat. U njega bi se uključio ceo svet, a na prvom mestu Rusija i Kina, saveznice Teherana - objašnjava Bouen.

Propast sporazuma

Inače, iranski nuklearni dogovor, sklopljen 2015. posle deset godina pregovora, na korak je od propasti zbog povlačenja SAD. Ostalih pet velikih sila potpisnica sporazuma - Rusija, Kina, Britanija, Francuska i Nemačka, koje su posle potpisivanja tog dokumenta obnovile ekonomske odnose sa Iranom - pokušavaju da ga održe. Međutim, Tramp zbog toga i njima preti sankcijama.
S obzirom na to da je nuklearni sporazum skoro mrtav, Iran je najavio da će opet početi sa obogaćivanjem uranijuma. Budući da je ranije bio na korak od spravljanja atomske bombe, veruje se da bi ubrzo mogao i da je napravi.

IRANSKI PREDSEDNIK ZAPRETIO TRAMPU: Ne igrajte se lavljim repom, ZAŽALIĆETE!

SAD već rade na revoluciji u Iranu

Tanjug

Američki državni sekretar Majk Pompeo izjavio je juče da Iranom upravlja nešto sličnije mafiji nego vladi i najavio da će njegova zemlja praktično raditi na pokretanju nove iranske revolucije.

Govoreći kalifornijskoj publici sastavljenoj uglavnom od iranskih Amerikanaca, Pompeo je rekao da će iranski narod morati da odredi smer zemlje.
- Vašington će podržati dugo ignorisani glas iranskog naroda. Američka vlada pokrenula je kanal na persijskom jeziku na televizijskim, radijskim, digitalnim i društvenim medijima kako bi doprla do Iranaca u Iranu i širom sveta. Program će biti emitovan 24 sata dnevno - naveo je Pompeo.


(VIDEO) TREĆI SVETSKI RAT IZBIĆE U CRNOJ GORI! Donald Tramp upozorio na katastrofu!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
SS

pre 5 godina

Blesni tviteraš,traži k..ca preko p..ke.Njegovi treba da ga obuzdaju ili će dobiti novi 11.Vijetnam ih nije opetio.

Mi

pre 4 godine

Namerila se banda USA da opljačka Iran i naftu Irana. Daj bože da o Irance slome zube. Učiniće dobrobit čovečanstvu.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija