• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: vostok.rs

24.07.2018

17:56

(VIDEO) PUTIN GRADI MOST DUG 580 KILOMETARA! Biće to najveća ćuprija na svetu, povezaće SAHALIN SA RUSIJOM!

Vesti

(VIDEO) PUTIN GRADI MOST DUG 580 KILOMETARA! Biće to najveća ćuprija na svetu, povezaće SAHALIN SA RUSIJOM!

Podeli vest

Ruski predsednik Vladimir Putin uputio je nalog Vladi da izradi plan za izgradnju mosta koji će povezati ostrvo Sahalin na dalekom istoku zemlje sa kopnenim delom Rusije

Pitanje izgradnje mosta između Sahalina i kopna dugo se raspravljalo već decenijama. To je dugo bio san ljudima koji žive na ostrvu, rekao je Putin na sastanku sa guvernerom Sahalina Olegom Kožemjakom u utorak. 

Potom je saopšteno da je predsednik Putin naložio Vladi da reši pitanje izgradnje mosta između ostrva Sahalin i kopna.

Ruski predsednik je napomenuo da će most olakšati život ljudima:  "Možete dolaziti, odlaziti u bilo koje doba godine, u bilo koje vreme".

Sahalin je jedini preostali region u Rusiji bez kopnene veze. Krim je nedavno povezan, kada je najduži most u Evropi izgrađen u maju.

(VIDEO) SRBIJA UZIMA U KINI AVIONE, HELIKOPTERE, DRONOVE... AMERI I NATO će poludeti, od Rusa ih boli glava, a sad stižu i Kinezi!

Izgradnja mosta do Sahalina biće mnogo teža i skuplja, jer će most biti dugačak 580 km sa železničkim saobraćajem i drugom potrebnom infrastrukturom. Projekat će zahtevati izgradnju tri glavna i više od 10 dodatnih premosta, a koštaće će nekoliko milijardi dolara.

Broj stanovnika ostrva je opao za više od 30 odsto, a u poslednjih 25 godina opao je na nekih 500.000 ljudi zbog odvojenosti regiona i nedostatka odgovarajuće veze sa kopnenim delom Rusije.

OVO JE PLAN NATO ZA NAPAD NA RUSIJU: Prema strategiji Alijanse Treći svetski rat bi ovako vodili!

U još ambicioznijom projektu, Rusija je ranije predložila izgradnju mosta koji bi povezao japanski Hokaido na severu sa Sahalinom. U slučaju izgradnje oba mosta, Japan bi postao kontinentalna država.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija