• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

08.08.2018

18:28

(VIDEO) AMERIKA NEMA ODBRANU OD PUTINOVIH RAKETA: Vojska SAD ne može da registruje ni najobičniji svemirski objekat!, METEOR IM PROBIO ODBRANU!

Vesti

(VIDEO) AMERIKA NEMA ODBRANU OD PUTINOVIH RAKETA: Vojska SAD ne može da registruje ni najobičniji svemirski objekat!, METEOR IM PROBIO ODBRANU!

Podeli vest

Amerika nema apsolutno nikakvu odbranu od ruskog oružja. To dokazuje incident koji se dogodio 25. jula, kad je meteor eksplodirao i pao na američku avio-bazu "Tul" na Grenlandu, a sistem za rano upozoravanje na napade nije uspeo ni da ga detektuje

Stručnjaci kažu da je svemirski objekat lako mogao da bude i ruska raketa, koju radari takođe ne bi registrovali.

Nimalo naivno

Čak 2,1 kiloton bila je jaka eksplozija meteora.

Skrivanje istine

Prema navodima američkih medija, ogroman meteor je eksplodirao iznad američkog radarskog sistema za rano upozorenje na napad. Jačina eksplozije je bila 2,1 kilotona, što može da se uporedi sa jačinom taktičkog nuklearnog projektila.

Problem je, međutim, u tome što radari avio-baze "Tul", jedne od ključnih elemenata američkog sistema za upozorenje o raketnom napadu, uopšte nisu otkrili objekat koji doleće. Iako su sistem za posmatranje svemirskog prostora, kao i svi sistemi praćenja bili u funkciji, nisu detektovali meteor.

Hans Kristensen, direktor Nuklearnog informacionog projekta u Federaciji američkih naučnika, naveo je da je umesto meteora ka bazi mogla da leti i ruska raketa a da to niko ne primeti.

AMERIČKI GENERAL: PUTIN NAM NE MOŽE NIŠTA, MI SMO NAJBOLJI NA SVETU: Šefa vojske SAD iznervirala priča o moći Rusije!

- Kad se eksplozija dogodila, neki su mogli da pomisle da su nas napali Rusi - naveo je Kristensen.

Američka baza "Tul" pokušala je da sakrije incident od javnosti, međutim, sve se ipak saznalo. Zbog skrivanja informacija građani SAD su pomislili da je meteor potpuno uništio bazu, ali zvaničnici američke vojske uveravaju da nijedan objekat nije oštećen, iako je eksplozija bila ekstremno jaka.

Informer

- Meteor nije pogodio bazu. Pao je podalje od nje. Nijedan objekat nije oštećen, kao ni sistem za rano upozorenje na napad - naveo je neimenovani zvaničnik Pentagona.

POMIRITELJSKA MISIJA: Senator Rend Pol u Moskvi uručio Trampovo pismo ruskoj vladi!

Međutim, bezbednosni stručnjaci veruju da vojska SAD pokušava da sakrije svoju sramotu - da radarski sistem na Grenlandu nije registrovao meteor, što znači da ne bi detektovao ni rusku plutajuću nuklearnu bojevu glavu "avangarda". U pitanju je najmodernije rusko oružje koje je ruski predsednik Vladimir Putin predstavio u martu.

- "Avangarda" se kreće brzinom od 24.696 kilometara na čas, što je preko 20 puta brže od zvuka. Ukoliko američki radarski sitem nije uspeo da detektuje ogroman meteor, sasvim sigurno ne bi uspeo da registruje ni "avangardu". To znači da SAD zapravo nemaju odbranu od modernog ruskog naoružanja - ocena je stručnjaka.

Strahovanja opravdana

Oni podsećaju da Putin ima i druge rakete koje je nemoguće detektovati.

RUSI NAPRAVILI VEČNI NUKLEARNI REKATOR! Podmornica "Knez Vladimir" čuvaće Arktik DO KRAJA VREMENA!

- Ako američka vojska nije uspela da primeti meteor, kako bi registrovala nove ruske projektile koje su napravljeni da zaobiđu svaki antiraketni sistem na svetu - pitaju eksperti.

Informer

Njihova strahovanja su opravdana, budući da je Rusija značajno povećala snagu svog strateškog naoružanja. Konstruisane su rakete i nuklearne bojeve glave 20 puta brže od zvuka koje ne može da detektuje nijedan antiraketni sistem, projektili koji mogu da pogode bilo koju tačku na planeti i imaju nuklearni pogon, podvodni dronovi koji mogu da unište nosače aviona, kao i lasersko oružje.

Tri radara za odbranu

Američki sistem za rano upozorenje na napad balističkim raketama (BMEWS) sastoji se iz tri radara. Jedan se nalazi u bazi "Tul" na Grenlandu, drugi u bazi "Klir" na Aljasci, a treći u bazi "Fajlingdejls" u Engleskoj. Radari, osim što detektuju balističke rakete, nadgledaju i svemir i prate satelite.
Sistem bi trebalo da je u mogućnosti da prati više projektila, da prepozna njihov tip, izračuna odakle su ispaljeni i gde će pasti.

(VIDEO) KRIJU BRUKU! SVEMIRSKI PROJEKTIL PROBIO AMERIČKI ŠTIT: Meteor pao direktno na vojnu bazu, koja bi trebalo da IZDA UPOZORENJE O RAKETNOM NAPADU?!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija