• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: vostok.rs

13.09.2018

19:05

(VIDEO/FOTO) I AMERI BEZ REČI GLEDALI PUTINA KAKO VRŠI SMOTRU na najvećim vojnim manevrima u istoriji Rusije!

Vesti

(VIDEO/FOTO) I AMERI BEZ REČI GLEDALI PUTINA KAKO VRŠI SMOTRU na najvećim vojnim manevrima u istoriji Rusije!

Podeli vest

Predsednik Putin izvšrio je smotru trupa, te prisustvovao vojnoj paradi na kojoj su učestvovale ruske, kineske i mongolske snage. Avioni, tenkovi, oklopna tehnika, pešadija i avijacija prodefilevovali su na poligonu za obuku Cugol u Sibiru. Parada je bila deo manevara "Vostok 2018", najvećih u modernoj istoriji Rusije. Slični manevri poslednji put su održani 1981. godine u Sovjetskom Savezu

Ruski predsednik Vladimir Putin stigao je u četvrtak kako bi prisustvovao glavnom delu manevara "Vostok 2018" , u kojima su ruske, kineske i mongolske snage uvežbavale odbrambene i ofanzivne operacije. Na vežbama su bili uključeni brojni tenkovi, teška artiljerija, raketni sistemi, borbeni avioni, kao i hiljade vojnika i oficira.

Nikad do sada viđeno

Na vežbi učestvuje oko 300.000 ruskih vojnika, uključujući 6.000 pripadnika desantnih snaga, preko 1.000 aviona, helikoptera i bespilotnih letilica, oko 36.000 tenkova i druge oklopne tehnike, kao i 80 borbenih i pomoćnih brodova. Da bi osiguralo punu transparentnost, Ministarstvo odbrane Rusije pozvalo je 87 posmatrača iz 57 zemalja da prisustvuju vežbama.

Predsednik Putin je otvarajući veliku paradu na poligonu "Cugol", pohvalio pripadnike vojske zbog uspešno izvedenih vežbi. Ponovio je, međutim, da prikaz vojne moći nije usmeren protiv bilo koga, jer Rusija traži "konstruktivno partnerstvo".

(VIDEO/FOTO) AMERI TVRDE: 'MOMA' JE RUSKA BAZA U SRBIJI: Nije im samo ruski centar u Nišu trn u oku, PUTINA VIDE SVUDA!

Smotra trupa započela je lakim oklopnim džipovima koji su nosili ruske i kineske zastave, a zatim su četiri borbena aviona proletela iznad poligona.

Sledeli su ih desetine ruskih borbenih oklopnih vozila i oružja, naročito, tenkovi T-72B3, borbena oklopna vozila BMP-3 i BTR-80, kao i destantno vozilo BMD-4M, te oklopna vozila "Tigar" i "Tajfun".

Kada se završila parada, predsednik Putin je dodelio medalje ruskim i kineskim oficirima koji su se istakli tokom manevara.

- Ovde, na poligonu 'Cugol', završena je glavna faza manevara. Sve je urađeno na najvišem nivou. Ispunili ste sve zadatke i odbili ste potencijalni napad neprijatelja - rekao je Putin i dodao da ruska vojska prvi put izvodi manevre ovakvih razmera kako bi se proverile sve ključne komponente borbene gotrovosti vojske.

Predsednik Putin se obratio vojnicima i rekao da je njihov dug pred otadžbinom da brane suverenitet, bezbednost i nacionalne interese, a ako je potrebno i da podrže saveznike.

- Vostok 2018" su najveći manevri koje je Rusija održala u poslednje četiri decenije. Na manevrima učestvuju i trupe iz Rusije, Kine i Mongolije koje su razvijale svoje veštine u konvencionalnom ratu na istoku Rusije. Ruska mornarica je takođe učestvovala u manevrima u Japanskom, Beringovom i Ohotskom moru.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Saradžogla

pre 5 godina

Баћушка,упрпио си се па давај војну веџбу када си сазнао да ти је на граници дошла НАТО војска међу којима су црногорци и хрвати?Упадни баћушка међу те војнике и полупај им шамаре и ногама у дупе и МАРШ НА МЕСТО ОДАКЛЕ СТЕ ДОШЛИ!

RINGISPIL

pre 5 godina

Au koja gvodzdjurija, pa ovo samo da se parkira po celoj evropi nebi bilo dovoljno mesta.

goran

pre 5 godina

sta rteba glupim amerima .da napadnu ruse..ameri se i svoje senke plase.dolazi im kraj samo polako

SS

pre 5 godina

Ustaše će prve da neže kao i 1918 a đetići za njima kad im zaprdi baćuška pore glave.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija