• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

27.09.2018

23:28

EPILOG SKANDALA U VRHOVNOM SUDU SAD: Bret Kavano odbacio optužbe pred Kongresom!

Vesti

EPILOG SKANDALA U VRHOVNOM SUDU SAD: Bret Kavano odbacio optužbe pred Kongresom!

Podeli vest

Kandidat za sudiju Vrhovnog suda SAD Bret Kavano danas je svedočio pred Kongresom i odbacio optužbe koje su protiv njega iznele tri žene o njegovom navodnom nedoličnom seksualnom ponašanju

On je, kako AP prenosi, boreći se da zadrži poziciju kandidata, izneo emotivne tvrdnje rekavši da su te optužbe "potpuno i trajno uništile" njegovu porodicu i reputaciju.

Kavano je kazao da je čitav proces potvrde njegove kandidature postao "nacionalna stramota".

On je odbacio optužbe Kristin Blejzi Ford, koja ga je sredinom septembra optužila da ju je napastvovao 1982. godine.

"Nikada nisam to učinio ni njoj, ni bilo kome", kazao je Kavano i naglasio da neće odustati od kandidature.

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je prethodno da bi mogao da se predomisli i povuče kandidaturu Breta Kavanoa za sudiju Vrhovnog suda, ako ga u to ubede dokazi na predstojećem svedočenju.

Kristin Blejzi Ford takođe bi trebalo da svedoči pred komitetom Senata u Vašingtonu, preneo je Rojters.

Na pitanje da li bi njeno kao i svedočenje Kavanoa, koji će se takođe pojaviti pred komitetom, mogli da ga ubede da promeni mišljenje i povuče nominaciju Kavanoa, Tramp je u sredu odgovorio: "Ako bih pomislio da je kriv za tako nešto... onda da, naravno", preneo je AP.

Tramp je Kavanoa nazvao jednim od najkvalitetnijih ljudi koje je ikada sreo i insistira na tome da su optužbe na njegov račun lažne.

U međuvremenu, pojavile su se još dve žene koje Kavanoa optužuju za seksualno uznemiravanje 1980-ih godina.

U ponedeljak je 53-godišnja Debora Ramirez, u intervjuu za "Njujorker" opisala incident na pijanoj žurci na univerzitetu Jejl, dok je u sredu Džuli Svetnik iz Vašingtona govorila o grupnim silovanjima na studentskim zabava, od 1981. do 1983. godine, na kojima je Kavano bio prisutan.

(VIDEO) TRAMPOV KANDIDAT ZA VRHOVNOG SUDIJU OPTUŽEN ZA SEKSUALNI NAPAD: Žena spremna da svedoči pred senatskim odborom

ODLOŽENO IMENOVANJE TRAMPOVOG KANDIDATA ZA VRHOVNOG SUDIJU: Oglasila se još jedna žena koju je seksualno zlostavljao


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija