• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

02.10.2018

21:45

MOSKVA ODGOVORILA NA PRETNJE SAD DA ĆE IM UNIŠTITI NOVE RAKETE: Opasna retorika ambasadorke Bejli Hačinson!

Vesti

MOSKVA ODGOVORILA NA PRETNJE SAD DA ĆE IM UNIŠTITI NOVE RAKETE: Opasna retorika ambasadorke Bejli Hačinson!

Podeli vest

Izjavu američke ambasadorke u NATO Kej Bejli Hačinson koja je kazala da Moskva mora da obustavi razvoj raketa sa nuklearnim bojevim glavama i njeno upozorenje da bi SAD mogle da uklone taj sistem, Rusija smatra opasnom

Izgleda da ljudi koji iznose takve izjave ne shvataju nivo njihove odgovornosti i opasnost koju nosi agresivna retorika, izjavila je portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, prenosi Tass.

Američka predstavnica u NATO kazala je da Rusija mora da obustavi razvoj novih raketa koje bi mogle da nose nuklearne bojeve glave i upozorila da bi SAD mogle da uklone taj sistem ukoliko postane operativan.

- Sada je vreme da Rusija sedne za sto i stavi tačku na kršenja - rekla je danas američka ambasadorka Kej Bejli Hačinson, preneo je AP.

SAD PRETE RUSIJI: Obustavite razvoj novih raketa ILI ĆEMO IH SILOM UKLONITI!

Hačinson je istakla da ukoliko taj Rusi osposobe taj sistem te on počne da funcioniše, SAD će se angažovati na uklanjanju raketa koje bi mogle da pogode Ameriku i neku od partnerskih zemalja u Evropi.

NATO strahuje da sistem 9M729 krši Sporazum o nuklearnim snagama srednjeg dometa iz 1987, navodi američka agencija.

ŠIPTARI UBILI RUSKOG VOJNIKA, A ONDA SU IH BAĆUŠKE PRONAŠLE: Američka beretka otkrila kako izgleda akcija Putinovih komandosa!

Taj dogovor iz vremena hladnog rata zabranjuje čitavu klasu oružja - sve krstareće rakete bazirane na kopnu s dometom od 500 do 5.500 kilometara, dodao je AP.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija