• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

03.10.2018

17:23

DA SE ZAHVALE CELOM SVETU: Dečaci zarobljeni u pećini na 17-dnevnom putovanju!

Vesti

DA SE ZAHVALE CELOM SVETU: Dečaci zarobljeni u pećini na 17-dnevnom putovanju!

Podeli vest

Dvanaest dečaka koji su bili zarobljeni zajedno sa svojim trenerom fudbala u poplavljenoj pećini na severu Tajlanda gotovo tri nedelje, odlaze na 17-dnevni put tokom kojeg će se upoznati sa mladim fudbalerima u Argentini i posetiti SAD

Prema rečima zamenika portprola tajlandske vlade Veračona Sukondhapatipaka, cilj putovanja "nije da deca odu na odmor, već da se pokaže svetu kakva su naša deca".

On je rekao da je cilj putovanja i da se pruži šansa deci da se zahvale ostatku sveta za međunarodne napore u njihovom spasavnju.

Foto: tanjug ap

U Buenos Ajresu u Argentini oni će učestvovati na ceremoniji otvaranja letnjih Olimpijskih igara za mlade, gledati mečeve i odigrati prijateljsku utakmicu sa lokalnim timom mladih igrača.

Posle četiri ili pet dana otputovaće u NJujork, gde će se pojaviti na konferenciji za novinare u misiji Tajlanda pri UN i gostovati na televiziji.

Foto: tanjug ap


Sledeće odredište im je Los Anđeles gde živi velika populcija Tajlanđana i gde su planirane, takođe, konferencije za novinare i pojavljivanje u TV emisijama, kao i poseta tematskom parku Univerzal studija pre povratka kući.

Troškove za putovanje snose ljudi koji su ih pozvali, a putovanje je organizovano tokom školskog raspusta.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Čović otkrio sve o Panteru! Evo zašto nije ostao u Zvezdi!
Fudbal

Čović otkrio sve o Panteru! Evo zašto nije ostao u Zvezdi!

Kod nas je Kevin Panter igrao za 160.000 dolara, doveo ga je Šakota. Odradio je fantastičan posao, a onda je došao i rekao: 'Voleo bih da ostanem u Crvenoj zvezdi, ali imam veću ponudu, otkrio je Nebojša Čović, prvi čovek kluba sa Malog Kalemegdana.

20.04.2024

13:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija