• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

11.10.2018

20:08

TRAMPA SVI NAPUSTILI!  Američki predsednik više nema sa kim da radi, OSTAVILO GA ČAK 20 BLISKIH SARADNIKA!

Vesti

TRAMPA SVI NAPUSTILI! Američki predsednik više nema sa kim da radi, OSTAVILO GA ČAK 20 BLISKIH SARADNIKA!

Podeli vest

Lidera SAD Donalda Trampa za nepune dve godine, koliko mu traje mandat, napustilo je čak 20 bliskih saradnika jer ne mogu da rade sa njim. Poslednja u nizu je ambasadorka u UN Niki Hejli

Američkog predsednika Donalda Trampa napustilo je čak 20 bliskih saradnika za nepune dve godine koliko mu traje mandat na mestu šefa Bele kuće. Poslednja u nizu je ambasadorka SAD u Ujedinjenim nacijama Niki Hejli, koja je u utorak naprasno podnela ostavku jer joj navodno treba pauza. Izvori bliski administraciji ističu da je razlog tolikih ostavki što većina ljudi ne može da radi sa Trampom jer on nikoga ne sluša i ne želi savete.

Svi šokirani

Hejlijeva je iznenadila sve u administraciji kad je posle sastanka sa Donaldom Trampom u Ovalnoj sobi obavestila medije da podnosi ostavku na jednu od najelitnijih funkcija u američkoj diplomatiji.

- Posle vrednog rada, potrebna mi je pauza. Ostaću na poziciji do kraja godine, pa ću se povući. Ovo je bilo sjajno iskustvo - navela je Hejlijeva, koja će se najverovatnije prebaciti u privatni sektor za veću platu.

Tramp je pohvalio ambasadorkin rad i istakao da je ona fantastično branila američke interese.
- Niki mi je još pre nekih šest meseci nagovestila da planira da podnese ostavku do kraja godine. Poštovao sam tu odluku. Napravili smo odličan posao zajedno. Rešili smo mnogo problema i nastavićemo da ih rešavamo. Niki su otvorena vrata ako odluči da se vrati - kazao je Tramp.

(FOTO) KO ĆE ZAMENITI NIKI HEJLI na mestu ambasadora u UN? Iskusni političari, poznata plavuša ili zgodna brineta?!

Foto: AP/Photo

POSLEDNJA KOJA JE DALA OTKAZ niki Hejli objašnjava Trampu zašto odlazi iz Bele kuće

Iako je on naveo da mu je Hejlijeva još pre šest meseci kazala da odlazi, izvori bliski Beloj kući naveli su da je ona tek pre nedelju dana obavestila Trampa o svemu. Ostavku je krila čak i od državnog sekretara Majka Pompea i nacionalnog savetnika za bezbednost Džona Boltona.
- Pompeo i Bolton su bili šokirani kad su čuli da je Hejlijeva odstupila. Nije isključeno da Niki više nije mogla da brani Trampove ideje i nepromišljene poteze pred međunarodnom zajednicom, pa je naprasno dala otkaz - kazao je taj izvor.

Kao moguća zamena za Hejlijevu spominje se iskusna konsultantkinja Dina Pauel, koja je već radila u Beloj kući na mestu zamenice nacionalnog savetnika za bezbednost. Međutim, upućeni sumnjaju da bi Pauelova prihvatila novu poziciju jer je na prethodnoj podnela ostavku posle godinu dana.
- Dina je dala otkaz u decembru 2017. jer je bila jako razočarana. Vratila se da radi u bankarsku grupaciju "Goldman Saks". Ne verujem da bi opet htela da bude Trampova saradnica - rekao je izvoz blizak Beloj kući.

Optužen za uznemiravanje

Pauelova je, inače, samo jedna od 20 Trampovih najbližih saradnika koji su otišli iz Bele kuće. Među njima je i bivši državni sekretar Reks Tilerson, kao i Trampov glavni strateg i savetnik Stiv Benon, koji je javno zaratio sa američkim liderom posle odlaska. Jedna od onih koja je izvređala Trampa i optužila ga seksualno uznemiravanje jeste i njegova bivša šefica Omarosa Manigo Njumen. Svi saradnici sami su dali otkaz, osim bivšeg šefa FBI Džejmsa Komija, kojeg je Tramp razrešio funkcije.

(FOTO) MELANIJA otvorila dušu novinarima u Egiptu: OTIMAM Trampu telefon da ne bi tvitovao!

Hteo da postavi Ivanku za ambasadorku u UN


Predsednik SAD Donald Tramp hteo je da postavi svoju ćerku Ivanku Tramp za ambasadorku u UN posle ostavke Niki Hejli, ali se predomislio jer bi ga odmah optužili za nepotizam.
- Ivanka bi bila dinamit u Ujedinjenim nacijama. Ne mogu da se setim nikog ko bi bolje to radio. Međutim, znam da bi me odmah optužili za nepotizam, pa neću da je postavim - rekao je Tramp.

Foto: Informer

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Zivko

pre 5 godina

Tramp je najveci mirotvorac u poredjenju sa Kintonom i Obamom i ova USA ambasadrka u UN vodice glavni marketing za Trampov reizbor 2020 a ja sam saradnik Trampov i tako ce biti dok on nedobije i sledeci mandat za Predsednika USA.Bravo Tramp zato sto si od reci jer sve sto si obecao biracima u predizbornoj kampanji sve si im ispunio i zbog toga cete svi ponovo glasati za drugi mandat 2020

Izbori 2024

Vesti

RGZ podržava i pridružuje se pozivu na hitne izmene Zakona o postupku upisa u katastar nepokretnosti i katastar infrastrukture radi zaštite prava građana
Društvo

RGZ podržava i pridružuje se pozivu na hitne izmene Zakona o postupku upisa u katastar nepokretnosti i katastar infrastrukture radi zaštite prava građana

U svetlu nedavnog predloga koji je Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković podnela Ustavnom sudu Srbije, Republički geodetski zavod apeluje na javnost i nadležne institucije da preispitaju celokupni Zakon o postupku upisa u katastar nepokretnosti i katastar infrastrukture ako trenutne odredbe stvaraju diskriminatorske prepreke za osobe lošijeg imovinskog stanja, kao i druge ugrožene društvene grupe.

18.04.2024

17:21

"Srpska ekonomija raste!" Moćna poruka ministra Siniše Malog iz Vašingtona
Politika

"Srpska ekonomija raste!" Moćna poruka ministra Siniše Malog iz Vašingtona

Potpredsednik vlade i ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas u Vašingtonu da je imao odličan sastanak sa predstavnicima Konstituence u MMF koju predvodi Švajcarska i istakao da srpska ekonomija raste i da se očekuje da privredni rast Srbije u prvom kvartalu bude 4,3 ili 4,4 odsto, kao i da javni dug naše zemlje trenutno iznosi 47,6 odsto BDP-a.

18.04.2024

17:03

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija