• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

24.10.2018

10:43

(FOTO) URAGAN "VILJA" SE OBRUŠIO NA MEKSIČKU OBALU: Nestalo struje, jop se ne zna koliku je štetu napravila oluja!

Vesti

(FOTO) URAGAN "VILJA" SE OBRUŠIO NA MEKSIČKU OBALU: Nestalo struje, jop se ne zna koliku je štetu napravila oluja!

Podeli vest

Uragan "Vilja" oslabio je noćas na oluju trećeg stepena dok je prelazio preko gradova na plaži, ribarskih sela i farmi na zapadnoj obali Meksika, u saveznoj državi Sinaloa

Usled loših komunikacionih kanala i nedostatka svetlosti, tokom noći nije bilo moguće utvrditi precizno koliku je štetu oluja nanela, ali su zvaničnici saopštili da je na nekim mestima nestalo struje i da je bilo izveštaja da su slabe strukture od lima bile uništene, prenosi AP.

Foto: Tanjug/AP



Američki centar za uragane saopštio je da se oluja u utorak uveče kretala brzinom od 128 kilometara na čas, a da se očekuje da će velikom brzinom oslabiti.

 

 

Ipak, kako se navodi, ovaj centar je upozorio da bi ta oluja mogla da nanese obilne padavine, poplave i klizišta u delovima saveznih država Halisko, Najarit i Sinaloa.

Foto: Tanjug/AP



Meksičke vlasti juče su pokrenule evakuaciju hiljada građana u područjima na niskoj nadmorskoj visini zbog uragana "Vilja" koji se nalazio nadomak te države i kretao brzinom od 230 kilometara na čas, tada ga karakterišući kao "izuzetno opasnog".

 

 


Uragan se približavao zapadnoj obali Meksika, a evakuisalo se između 7.000 i 8.000 hiljada ljudi, uglavnom sa područja države Sinaloa, prenela je američka agencija.

Foto: Tanjug/AP



"Vilja" je u jednom trenutku dostigao nivo petog stepena, nakon čega se smirio na četvrti stepen, navela je tada agencija.
 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija