• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

25.10.2018

20:26

MONSTRUM! TROVAČ OSUĐEN NA 12 GODINA ZATVORA! Zatrovao bebi-kašu da bi dobio odštetu!

Vesti

MONSTRUM! TROVAČ OSUĐEN NA 12 GODINA ZATVORA! Zatrovao bebi-kašu da bi dobio odštetu!

Podeli vest

Nemac Johen S. (54) u prodavnice postavljao hranu za bebe sa etilen-glikolom, glavnim sastojkom antifriza. Hteo da tuži velike trgovinske lance i traži 10 miliona evra. Uhapšen pre nego što je neko dete otrovano

Nemac Johen S. (54) osuđen je u utorak na 12 godina zatvora jer je u supermarketima u Fridrihshafenu u državi Baden-Vurtemberg postavljao zatrovanu hranu za bebe. Cilj mu je bio da tuži velike trgovinske lance i uzme odštetu od bar 10 miliona evra, a samo srećom nijedno dete nije umrlo usled njegovog suludog plana.

Vadio se da je lud

Johen je uhvaćen krajem prošle godine, nakon što ga je jedan od kupaca u prodavnici prijavio da se ponaša sumnjivo. Mušterija je rekla da je videla čoveka koji sa polica uzima bebi-hranu i postavlja drugu. Kad je uprava supermarketa pregledala pakovanja te hrane, ispostavilo se da su oštećena.

Pucao na veliko

Hteo je da dobije milionsku odštetu od velikih lanaca poput "Lidla" i "Aldija"

Sadržaj je odmah poslat na analizu, te je utvrđeno da u hrani za najmlađe ima etilen-glikola, što je glavni sastojak antifriza. On može biti smrtonosan čak i za odrasle, a kamoli za bebe.

Sve prodavnice su odmah proverile svoje proizvode, plašeći se da je monstrum zatrovao hranu u celom gradu, i to ne samo onu za bebe već i za odrasle. Rezultati su pokazali da je u nekoliko trgovina zatrovano ukupno pet pakovanja bebi-hrane. Tako je trovač otkriven pre nego što je ubio neko dete. Policija ga je na osnovu snimaka nadzornih kamera iz prodavnica brzo uhvatila. 

Foto: Martin Murat

Na suđenju je monstrum priznao da je postavljao zatrovanu hranu za bebe u nameri da dobije milionsku odštetu od velikih lanaca poput "Lidla" i "Aldija". Formirao je odbranu na tome da je osoba sa mentalnim problemima i da je neuračunljiv jer stalno meša lekove za bolove i alkohol, ali su stručnjaci utvrdili da je potpuno zdrav. Prema navodima psihologa, on je nedeljama planirao kako da zatruje hranu za bebe i postavi je na police prodavnica, što neuračunljiva i psihički obolela osoba ne bi mogla.

Zečevi Džin i Tonik i pas su mu bili sve

Komšije Johena S. kažu da se on doselio u Ofterdingen, gradić u blizini Fridrihshafena, u kojem je postavljao zatrovanu bebi-hranu godinu dana pre zločina.
- Bio je fin čovek, ali je uvek bio sam. Nije se družio ni sa kim, a najviše vremena je provodio sa svojim psom. Čak je i radio kao trener za pse. Jedino se slagao sa psom i sa svoja dva zeca Džinom i Tonikom - kažu komšije.

Bez para 30 godina

Policija navodi da je istragom utvrđeno da je Johen S. zapravo smislio stravičan plan kako bi se izvukao iz besparice.

- On ima dosije zbog prevare i nasilja, a poslednjih 30 godina je u bankrotu. Pokušavao je da započne nekoliko poslova. Otvarao je fitnes-studio, agenciju za trgovinu umetninama, kao i kompaniju za čišćenje. Međutim, ništa mu nije išlo. Samo je upadao u veće dugove, koje nije mogao da vrati. Na kraju je smislio ludački plan da dobije milionsku odštetu - kaže policajac Uve Sturmer.

Tužilac Peter Vobiler naveo je da je Johen na kraju osuđen za pokušaj ubistva smrtonosnim količinama otrova, kao i za pokušaj iznude, za šta je dobio kaznu od 12 godina zatvora. Na presudu nema pravo žalbe, te je odmah poslat u zatvor.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!
Društvo

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!

U ataru između Crepaje i Padine u sredu popodne uočena je pojava za koju su mnogi pomislili da je tornado ili tromba, a u mnoštvu komentara povodom snimka objavljenog na društvenim mrežama, našle su se i pretpostavke da je Srbijom protutnjao “pustinjski đavo”, međutim, autorka snimka je navela da je u pitanju gustnado (gastnado).

18.04.2024

21:47 >> 21:50

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija