• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/informer.rs

04.11.2018

11:29

ŠVERCUJU DROGU, PLJAČKAJU....Albanska mafija sve prisutnija u Francuskoj

Vesti

ŠVERCUJU DROGU, PLJAČKAJU....Albanska mafija sve prisutnija u Francuskoj

Podeli vest

Albanska mafija je sve prisutnija u Francuskoj, a njene mreže su naročito aktivne kad je reč o provalnim krađama, drogi i krijumčarenju migranata, piše pariski list "Figaro", pozivajući se na podatke administrativne službe Ministarstva pravde

Albanski mafijaši se nadaju da će jednog dana imati koristi od eventualnog pristupanja Albanije Evropskoj uniji kako bi u Francuskoj još više razvili svoje aktivnosti, navodi francuski dnevnik.

Prema nedavno objavljenom dokumentu francuskog Ministarstva pravde, a koji je pre svega zasnovan na radu specijalizovanih međuregionalnih jurisdikcija (Jirs), problem je velik.

U izveštaju administrativne službe francuskog Ministarstva stoji da albanofoni kriminalci dolaze iz Albanije, sa Kosova i iz Makedonije ili već žive u zapadnoj Evropi, a njihovo prisustvo pojačano je od 2010. godine.

Oni su se, navodi se u dokumentu, najpre aktivirali u pariskom regionu, u oblasti Overnj-Rona-Alpi, kao i duž istočnih granica zemlje odakle raspolažu posrednicima u susednim zemljama - Nemačkoj, Italiji, Švajcarskoj...

U Francuskoj, te grupe su u svojim prestupima koncentrisane na tri glavna sektora: provalne krađe, drogu i krijumčarenje migranata, pri čemu su krađe u porastu od 2013 -  zaključuje se u dokumentu koji prenosi pariski list.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
tigar

pre 5 godina

Ako j....te Te Francuze,kada vole Šiptare,čobane i kozo...be!

Stojan

pre 5 godina

Rasirili su krila Siptarima a sada ubiraju njihove plodove. Verovatno su i zasticeni od vlasti jer su sposobni da drze narod u strahu.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija