• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

08.11.2018

17:51

ERDOGANA NAZVAO DIKTATOROM: Novinar dobio uslovnu kaznu zbog vređanja predsednika Turske

Vesti

ERDOGANA NAZVAO DIKTATOROM: Novinar dobio uslovnu kaznu zbog vređanja predsednika Turske

Podeli vest

Turski novinar Husnu Mahali danas je osuđen na uslovnu zatvorsku kaznu od dve godine i pet meseci zato što je uvredio predsednika te zemlje Redžepa Tajipa Erdogana, javlja Rojters

Istaknuti novinar Mahali koji piše kolimne za opozicioni list "Sodžu", neće biti poslat u zatvor zato što je već odslužio kaznu i zbog toga što na presudu može da bude uložena žalba.

Takođe, sud u Turskoj je Mahaliju izrekao uslovnu kaznu od godinu i osam meseci zatvora zbog vređanja zvaničnika.

On bi mogao da završi u zatvoru ukoliko u narednih pet godina počini krivično delo kažnjivo zatvorom, navodi britanska agencija.

"Moj klijent je osuđen zbog izraza koje je koristio u svojim kolumnama i tvitovima. Tome treba pristupati u okvirima slobode kritikovanja. Žalićemo se na presudu", rekao je advokat odbrane Ertugrul Ajdogan.

Mahali je priveden u decembru 2016. godine, nakon što je optužio Tursku za pomaganje terorističkim grupama u Siriji, a Erdogana nazvao diktatorom.

U januaru 2017. godine je oslobođen iz pritvora, a pred sudom se branio sam navodeći da je samo obavljao svoju novinarsku dužnost.
 

ERDOGAN OKRENUO LEĐA PUTINU: Ne priznajemo pripajanje Krima, JAČAMO SAVEZ SA UKRAJINOM!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija