• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Fakti

09.11.2018

22:30

(VIDEO) ZASTRAŠUJUĆE UPOZORENJE LISTA NACIONAL INTEREST: Putin može da uništi Ameriku i BEZ NUKLEARNIH RAKETA!

Vesti

(VIDEO) ZASTRAŠUJUĆE UPOZORENJE LISTA NACIONAL INTEREST: Putin može da uništi Ameriku i BEZ NUKLEARNIH RAKETA!

Podeli vest

Rusiji uopšte nisu potrebni novi raketni sistemi „Avangard“ da bi – u slučaju rata – uništila Ameriku, ocenio je specijalizovani renomirani američki list National Interest.

Pritom je upozorio: da Sjedinjene Države nemaju protivraketnu odbranu od ruskih balističkih raketa.

National Interest u ovom kontekstu opominje da sa Putinovim vojnim arsenalom „nikada nije dosadno“ i podseća da je ruski lider ranije nanavio krstareće rakete sa atomskim motorom i podmornice bez ljudske posade a sa atomskim motorom i bojevom glavom od 100 megatona. A da je upravo saopštio da će Oružane snage RF u najskorije vreme dobiti hipersonične rakete „Avangard“.

National Interest navodi da će to biti rakete čije će bojeve glave imati raketne akceleratore koji će se uključivati nakon što  ih – na primer nova ruska balistička interkontinentalna raketa „Sarmat“ iznese u gornje slojeve atmosfere. Ukazuje da će na toj visini moći da lete poput jedrilica, a da se onda naglo – po komandi – usmeravaju naniže, na zadati cilj, pet puta brže od zvuka.

Foto: Public

 

Pritom će bojeve glave „Avangarda“ (snage dve megatone) moći da lete i 20 puta brže od zvuka i još biti u stanju da manevrišu pri približavanju zonama sa američkom PVO.

Autor teksta Majkl Pek na ovom mestu je podsetio na ove reči Vladimira Putina:

- Mi smo – a eksperti znaju o čemu govorim – pretekli u ovoj sferi sve naše partnere i konkurente. Viskoprecizno hipersonično oružje nema niko osim nas. Neki šlaniraju da počnu da ga testiraju tek za godinu i po ili dve. A mi to već imamo u naoružanju-porulio je Putin.

Pek je povodom citiranih reči ruskog lidera napisao:

- Rusija ima približno 528 interkontinentalnih balističkih raketa kopnenog baziranja i onih koje nose podmornice i strateški bombarderi. I samo deo tog arsenala je dovoljan razori SAD i pretvori nas u zemlju koja ne funkcioniše.

Foto: Public

 

Pek u nastavku rezonuje ovako:

- Hipersonične rakete imaju ogromnu brzinu i lete izvan kosmičkog prostora, a to znači da ih radari verovatno neće ni primetiri jer su konstruisani da otkrivaju rakete i avione unutar kosmičkog prostora. Ovo znači da ruske hipersonične rakete imaju veće šanse da probiju našu PRO nego njihove balističke rakete. Povrh svega, mi tek sada pobošljavamo protivraketni sistem koji bi se mogao nositi sa raketama takvih drugorazrednih država poput Severne Koreje.

National Interest zaključuje ovako:

- Regan je 80-ih lansirao program Ratova zvezda, ali je svim razumnim ljudima teško da poveruju da će se u doglednoj budućnosti pojaviti neprobojni protivraketni štit koji će uspešno uništavati i ono što prema Americi leti brzinom 20 puta većom od zvuka. Drugim rečima, Rusija trši novac na hipersonično oružje, uključujući hipersonična torpeda, koja su odgovor na nepostojeći sistem protivrtaketne odbrane SAD.

 

(VIDEO) SVET U ŠOKU! PUTIN SPREMA PREVENTIVNI NAPAD odustaje od doktrine kontraudara! POSLE OVOG SVET NEĆE BITI ISTI!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Dejan

pre 5 godina

Zapadna civilizacija bi trebala da doživi kaznu za sve ono što je vekovima radila narodima širom sveta ! I to debelo .

Branko

pre 5 godina

" MOLIM VAS DA U BUDUCE NE OBJAVLJUJETE OVAKVE NASLOVE I VESTI, POSTO TO CITAJU NATO-SIMPATIZERI (HRVATI) PA DA IH MOZDANI NE OPALI" !!!????? " BAS ME ZANIMA KOM ZLOCINACKOM SAVEZU CE SE PRIKLONITI KAD NATO PROPADNE, SIGURNO SIPTARSKOJ VOJSCI (BRACI PO ORUZJU I ZLOCINIMA) " !!!!???? " VIDIM DA SE @-istina

Branko

pre 5 godina

" VIDIM DA SE @-istina (NATO-SIMPATIZER) NE OGLASAVA, SIGURNO SE NALAZI U USA-BAZI NA MARSU, I JOS NIJE PAO SA TOG MARSA PA NE ZNA STA SE DESAVA U RUSIJI " !!!!???? " TA ISTA RUSIJA KOJU ON MRZI GA HLEBOM HRANI POSTO IMA 30 %VLASNISTVA U AGROKORU "!!!???

surovi

pre 5 godina

ove Ruske rakete za godinu ili dve neće biti pretnja zemlji KOJA NE POSTOJI !!! amerika već sada NE FUNKCIONIŠE kao jedinstvena država ..... tako da ... malo kongres malo senat i ode amerika u ....

SS

pre 5 godina

Da se ne varamo,njih možda mogu samo neki vanzemaljci da unište.Vladaju svetom kako hoće.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija