• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

14.11.2018

20:35

(FOTO) ORGIJALI U KATOLIČKOJ KATEDRALI, NOVI SKANDAL TRESE VATIKAN! Sveta stolica na meti kritika zbog skrnavljenja hrama!

Vesti

(FOTO) ORGIJALI U KATOLIČKOJ KATEDRALI, NOVI SKANDAL TRESE VATIKAN! Sveta stolica na meti kritika zbog skrnavljenja hrama!

Podeli vest

Katolički vernici šokirani su nakon što je otkriveno da su u katedrali San Đenaro iz šestog veka u Napulju za Noć veštica 31. oktobra organizovane orgije. Fotografije mladih prerušenih u prostitutke, vampire i vukodlake, na kojima skrnave bogomolju, objavljene su pre nekoliko dana na internetu, zbog čega su se zvaničnici Vatikana našli na meti žestokih kritika

Jedan od gostiju na seks-žurki Luka Rico objavio je slike polugolih devojaka u provokativnim pozama kako piju iz flaša i puše cigarete, sede na drevnom oltaru i uživaju u muzici. Na jednoj od fotografija vide se dvojica mladića kako na balkonu katedrale ispred istorijske freske vešaju lutku Isusa Hrista. Neimenovani posetioci svedoče da su neki gosti imali čak i seks u drevnom zdanju.

Katolička crkva dotakla dno

Brojni vernici su na društvenim mrežama osudili skandaloznu žurku koja je organizovana u katedrali San Đenaro u Napulju. Oni su naveli da je to novi dokaz da je Katolička crkva potpuno posrnula.
- Posle stotina otkrivenih slučajeva pedofilije u crkvama širom sveta, sada se dešavaju i orgije. Dotakli smo dno - jedan je od komentara.

Vešali lutku Isusa

Žurku je organizovala crkvena Fondacija Vico, koja je od napuljske nadbiskupije dobila katedralu San Đenaro na upravljanje. Iz te fondacije su naveli da su prevareni i da nisu znali da će u crkvi biti organizovane orgije.

SEBASTIJAN KURC IZNENADA OKUPLJA PREMIJERE ZAPADNOG BALKANA: Detalji sastanka nisu poznati

- Organizatori žurke su nam se javili nekoliko meseci ranije i tražili da im ustupimo katedralu za održavanje kulturnog događaja u sklopu kojeg je trebalo da bude odigrana i jedna pozorišna predstava. Nismo ni sanjali šta će se dogoditi - saopštili su iz Fondacije Vico.

Zbog svega je na odgovornost pozvan i napuljski kardinal Krešenco Sepe, koji je kratko izjavio da ne zna ništa o incidentu. Međutim, vernici zahtevaju da on odstupi sa funkcije zbog neviđenog skandala.

MOSKVA ODBRUSILA AMERIMA: "Severni tok 2" će biti realizovan uprkos pretnjama SAD, NE MOŽETE NAS ZAUSTAVITI!

- Žurka za Noć veštica u crkvi je skrnavljenje božje kuće. Svi koji ulaze u crkvu treba da poštuju svetinju, a ne da je vređaju. Žurke su za klubove, a ne za crkve - rekla je Lucija de Feliče iz Napulja.

Papa naredio istragu

Vesti o skandaloznoj žurci stigle su i do Vatikana, koji je otvorio istragu o incidentu. Crkveni zvaničnici nisu želeli da komentarišu slučaj za medije, ali izvori bliski papi Franji navode da on ozbiljno razmišlja da smeni kardinala Sepea.

- Papa je i ranije najavljivao da će stati na kraj skandalima unutar Katoličke crkve i da će svi krivci za to odgovarati. To će sada i demonstrirati - naveo je izvor blizak papi Franji.

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
miroljub

pre 5 godina

Ovo više nije skandal, nije ni senzacija, već uobičajena vest.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija