• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

21.11.2018

13:31

MINISTAR PRAVDE MAĐARSKE: Uzaludni zahtev Makedonije za ekstradiciju Gruevskog!

Vesti

MINISTAR PRAVDE MAĐARSKE: Uzaludni zahtev Makedonije za ekstradiciju Gruevskog!

Podeli vest

Makedonske vlasti uzaldno traže izručenje bivšeg premijera Nikole Gruevskog, jer to se više ne može dogoditi nakon što mu je Mađarska odbrila azil, izjavio je mađarski ministar pravde Laslo Tročanji

Tročanji je u intervjuu za mađarsku tv Ećo rekao je da je davanjem azila Gruevskom, Mađarska potvrdila je bivši makedonski premijer žrtva političkog progona i da zato ne može biti izručen Makedoniji.

- Da budem iskren, ako bivši premijer ode u zatvor, sigurno mu neće biti lako - rekao je Tročanji, preneli su makedonski mediji.

Rekao je da nije do detalja upoznat sa razlozima zbog kojih je Gruevskom odobren azil, te dodao da je tako odlučila Kancelarija za imigraciju i izbeglice nakon temeljne istrage, nakon tvrdnje bivšeg premijera da je s pravom strahovao za svoj život.

Tročanji je rekao da dobijanje azila za Gruevskog znači da sada može dobiti putne isprave i slobodno napustiti Mađarsku, ako želi.

Gruevski je juče na svom fejsbuku potvrdio da je dobio azil u Mađarskoj.

Gotovo istovremeno, makedonsko ministarstvo pravde je saopštilo da je Mađarskoj uputilo zahtev za ekstradiciju Gruevskog.

Bivši makedonski premijer i bivši lider sada pojedinačno najuticajnije opozicione VMRO-DPMNE osuđen je na dve godine zatvora zbog kupovine blindiranog "Mercedesa", koji je plaćen 600.000 evra.

Inače, makedonsko specijalno tužilaštvo pokrenulo je još tri krivična postupka u kojima je Gruevski jedan od osumnjičenih.

GRUEVSKI DOBIO AZIL U MAĐARSKOJ! Vlast u Skoplju danas podnosi ZAHTEV ZA EKSTRADICIJU!

 


 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
laki

pre 4 godine

korumpirani zaev trazi izručenje gruevskog. kakva ssarada . tirane idi krasi bostan pa prodaj. tako si se obogatio. kad na tebe dodje red, a uskoro će, neće ti ni nato pomoći.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija