• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

22.11.2018

13:49

OSUDA IZ MOSKVE: EU mora da utiče na kosovske vlasti i postigne trenutno ukidanje taksi, TO JE ILEGALNA ODLUKA!

Vesti

OSUDA IZ MOSKVE: EU mora da utiče na kosovske vlasti i postigne trenutno ukidanje taksi, TO JE ILEGALNA ODLUKA!

Podeli vest

Evropska unija mora da utiče na kosovske vlasti i da postigne trenutno ukidanje taksi na robu iz Srbije i BiH, saopštilo je danas rusko Ministarstvo spoljnih poslova

U saopštenju se podseća da je Kosovo, kršeći svoje obaveze proistekle iz sporazuma o slobodnoj trgovini, odlučilo da uvede takse od 100 procenata na robu iz Srbije i BiH, prenela je agencija Tass.

- Ovde se radi zapravo o tome da Priština započinje trgovinski rat sa Srbijom u skladu sa politikom etničkog čišćenja, s obzirom da srpsko stanovništvo u pokrajini zavisi u velikoj meri od robe iz centralnog dela Srbije - ističe rusko MInistarstvo.

- Primetno je da Priština ne krije činjenicu da je to osveta za prethodni poraz kada je Generalna skupština Interpola odbacila zahtev da Kosovo uđe u tu organizaciju - dodaje se u saopštenju.

- EU kao posrednik u dijalogu Beograda i Prištine mora da utiče na kosovske vlasti i postigne trenutno ukidanje te ilegalne odluke koja donosi ozbiljno pogoršanje situacije na Balkanu - naglasilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

Moskva opisuje provokaciju Prištine kao još jedan znak nevažeće kosovske državnosti. 

- Deset zemalja su već povukle svoju odluku o priznanju kosovske nezavisnosti - navelo je Ministarstvo.

- Mi ukazujemo na uzdržan odgovor Beograda na ovaj razvoj događaja i želju da se tenzije smanje - zaključilo je rusko MInistarstvo spoljnih poslova.

(UŽIVO) VUČIĆ NA SASTANKU SA PREDSTAVNICIMA SRBA SA KIM: Paljenje srpske robe najgora vrsta nacizma na delu!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
milan

pre 5 godina

Mislim da bi Rusija mogla da reši ovo samo kada bi htela.

Maya

pre 5 godina

Hvala Rusiji na podrsci..krajnje je vreme da EU ucini konkretne korake...uhapsite tog Tcija vise, dokle on moze da vtsi teror nad Srbima na Kosovu

Tijana

pre 5 godina

Evropska unija mora da utiče na kosovske vlasti i da postigne trenutno ukidanje taksi na robu iz Srbije!

Stefi

pre 5 godina

EU ne sme dopustiti ovu bahatu i surovu odluku Prištine!

Mima

pre 5 godina

EU mora pod hitno da najostrije kazni Pristinu.

Mima

pre 5 godina

EU mora jasno da osudi i preduzme mere za ukidanje odluke Pristine.

Rade

pre 5 godina

Medjunarodna zajednica ne sme više da žmuri na ovakve poteze koji stižu iz Prištine.

Vladan

pre 5 godina

Ovde se radi zapravo o tome da Pristina zapocinje trgovinski rat sa Pristinom u skladu sa politikom etnickog ciscenja, s obzirom da srpsko stanovnistvo u pokrajini zavisi u velikoj meri od robe iz centralnog dela Srbije.

mrrr

pre 5 godina

Podrska Rusije vroma bitna za resavanje problema sa Pristinom.

Sara

pre 5 godina

Rusija je uz nas kada je najteze, ovakva podrska nam puno znaci!

bojana

pre 5 godina

Podhitno da reaguje EU, ljudima treba sto pre pomoc!!

Jova

pre 5 godina

Podrška i razumevanje prijatelja ni ovog puta ne izostaje! Hvala!

vanja

pre 5 godina

Opet pokusavaju bezakonito da dodju do necega. Hvala Rusiji sto je uz nas.

SS

pre 5 godina

Voliš svoj narod,e pa klekni ispred nogu Putina i moli za.....

Mila

pre 5 godina

Albanci sve ovo rade po nalogu Vasingtona i to je svima jasno.

Natasa

pre 5 godina

Reakcija Rusije ce biti od znacaja za Srbiju! Srbija se ne bavi provokacijama, jer vodi politiku ekonomsko i politckih dobrih odnosa sa susedima, pogotovo sa tzv Kososvom!

Mirela

pre 5 godina

Ukoliko ih sad zapad ne obuzda i ne ubedi da vrate takse, to ce im biti zeleno svetlo da krenu sa jos vecim ugnjetavanjem Srba i sve sto je srpsko na Kosovu...

sasa

pre 5 godina

Svi smo protiv ovoga sto radi Pristina i ocekujemo da ih neko kazni zbog toga.

Marina

pre 5 godina

Ovo je osveta Pristine zbog prethodnog poraza koji su doziveli!Oni ocigledno ne zele mir i ne zele kompromis!

Izbori 2024

Vesti

Dačić: Preporuka o prijemu KiM u SE predstavlja kršenje interesa Srbije
Politika

Dačić: Preporuka o prijemu KiM u SE predstavlja kršenje interesa Srbije

Prihvatanje preporuke od strane Odbora za političke poslove Saveta Evrope (SE) da takozvano Kosovo i Metohija bude primljeno u Savet Evrope predstavlja direktno kršenje interesa Srbije, našeg suvereniteta i integriteta ali i kršenje principa na kojima počiva sam Savet Evrope, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

28.03.2024

09:44

TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)
Live TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)

Na današnji dan pre 25 godine, četvrte noći NATO agresije na našu zemlju, Vojska Jugoslavije oborila je američki bombarder F-117A. Do tada se smatralo da ovaj tip aviona, koji je zbog smanjenog radarskog odraza zvan „nevidljivi”, nije moguće locirati na nebu. Ipak, to je uspelo Trećem raketnom divizionu 250. raketne brigade Vojske Jugoslavije, 27. marta 1999. u 20.42 časa. Dva projektila tipa „neva” ispaljena su iz atara Šimanovaca, a jedan je pogodio F-117A, koji se posle bombardovanja podzemnog komandnog centra u brdu Straževica u Beogradu zaputio ka vazdušnom prostoru Mađarske. Letelica u plamenu sunovratila se na njive u ataru sremskog sela Buđanovci. Pilot se katapultirao i prizemljio pomoću padobrana. Ostaci oborenog F-117A „noćni soko”, što je pun naziv aviona, danas se čuvaju u Muzeju vazduhoplovstva, kao trofej kojim nijedna vojska na svetu ne može da se podiči. O ovom poduhvatu Vojske Jugoslavije za Informer TV govorio je Đorđe Aničić, potpukovnik protivvazdušne odbrane, u emisiji "Info jutro".

27.03.2024

10:15

Ekspert prokomentarisao nestanak male Danke (2)! Posavetovao građane: Evo šta je važno da uradite kako bi pomogli u potrazi za devojčicom! (VIDEO)
Live TV

Ekspert prokomentarisao nestanak male Danke (2)! Posavetovao građane: Evo šta je važno da uradite kako bi pomogli u potrazi za devojčicom! (VIDEO)

Tokom čitave noći veliki broj pripadnika policije, vatrogasaca, žandarmerije i Gorske službe spašavanja tokom noći pretraživali su teren Banjskog polja, gde je u utorak u 13.45 sati nestala dvogodišnja Danka Ilić. Na ovu temu, u emisiji "Info jutro" Informer TV govorio je Miloš Jevtić, novinar i ekspert za specijalne jedinice.

27.03.2024

09:36

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija