• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

10.12.2018

07:39

(VIDEO) POŽAR U ZGRADI SRPSKE MISIJE PRI UN U NJUJORKU! Povređeno troje civila i jedan vatrogasac

Vesti

(VIDEO) POŽAR U ZGRADI SRPSKE MISIJE PRI UN U NJUJORKU! Povređeno troje civila i jedan vatrogasac

Podeli vest

Njujorška vatrogasna služba saopštila je da je na trećem spratu zgrade na Menhetnu, u kojoj se nalazi srpska misija pri Ujedinjenim nacijama, u nedelju uveče izbio požar, prenose američki mediji

U zgradi Stalne misije Republike Srbije pri Ujedinjenim Nacijama u Njujorku sinoć posle 20.00 časova dogodio se požar.

Požar je nakon intervencije vatrogasaca ugašen, a niko od osoblja Misije nije povređen.

Troje civila i jedan vatrogasac zadobili su lakše povrede u požaru na Petoj aveniji u blizini 67. ulice, preko puta Central parka.

Vatrom su zahvaćene dve kancelarije. Nadležne službe koje utvrđuju uzrok požara, sumnjaju na kvar na električnim instalacijama.

Uzrok požara još nije poznat, a nema ni potpunog izveštaja o tome kolka je šteta na zgradi koja je pod zaštitom države Njujork od 1966. godine.

Zgrada koja je izgrađena 1905. godine bila je poznata kao kuća Roberta Livingstona Bikmana, pre nego što je postala Stalna misija bivše SFRJ pri Ujedinjenim nacijama. Projektovala ju je ista njujorška arhitektonska firma "Voren i Vetmor", koja je osmislila i Grand Central stanicu na Menhetnu.

Zgrada se trenutno prodaje, jer su države naslednice bivše SFRJ postigle dogovor o tome, a cena koja se traži je 50 miliona dolara.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija