• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

13.12.2018

14:04

(FOTO) VELIKA POTERA ZA NAPADAČEM IZ STRAZBURA! Goni ga 720 policajaca! Francuska vlada: Nađite ga ŽIVOG ILI MRTVOG!

Vesti

(FOTO) VELIKA POTERA ZA NAPADAČEM IZ STRAZBURA! Goni ga 720 policajaca! Francuska vlada: Nađite ga ŽIVOG ILI MRTVOG!

Podeli vest

Za Šerifom Šekatom, odbeglim napadačem iz Strazbura, danas traga 720 policajaca širom istočne Francuske, mada nije sigurno da je on još na teritoriji te zemlje, dok iz vlade poručuju da ga žele "živog ili mrtvog"

 

Policija u obližnjem nemačkom gradu Kelu saopštila je da je dobila više prijava građana koji tvrde da su ga videli, ali se ispostavilo da su sve to lažni tragovi, prenosi Rojters.

Upitan da li je francuskoj policiji naloženo da uhvati Šekata mrtvog ili život, portparol vlade Benžamen Grivo rekao je francuskom kanalu CNews da "to nije važno".

 

 

- Najbolje bi bilo da ga nađemo što pre - istakao je.

(FOTO) OVO JE TERORISTA KOJI JE UBIJAO LJUDE NA BOŽIĆNOM VAŠARU U STRAZBURU! Policija na nogama, veruju da je pobegao iz Francuske

Broj poginulih u napadu, koji je Šekat izveo u utorak uveče na Božićnom vašaru u Strazburu, popeo se danas na tri nakon što je jedna teško ranjena osoba preminula, saopštila je kancelarija pariskog tužilaštva. Jedna među ostalih 13 ranjenih osoba je u kliničkoj smrti. U međuvremenu je francuska policija izdala poternicu za osumnjičenim.

Foto: AP PHOTO

Policija u opisu osumnjičenog na poternici navodi da je Šekat (29) visok 180 centimetara, kraće kose i tamnije puti sa vidljivom mrljom na čelu.

 

 

Takođe se na poternici upozorava da je reč o "opasnoj osobi". Ime osumnjičenog se već nalazi na listi obaveštajnih službi za praćenje osoba potencijalno opasnih po bezbednost.

Foto: AP PHOTO

Registrovano je 27 presuda protiv njega za krađu i nasilje, a kazne je izdržavao u francuskim, nemačkim i švajcarskim zatvorima.

(VIDEO) TERORISTIČKI NAPAD U CENTRU STRAZBURA: Džihadista ubio tri, a ranio 12 osoba!

Susedi ga opisuju kao "tipičnog mladog čoveka u patikama", a ne kao obučenog u tradicionalnu islamsku odeću.

- Bio je sitan gangster, ali nisam kod njega primetio nijedan znak da je radikalizovan - rekao je lider lokalnog udruženja.

Foto: AP PHOTO

Ipak, francuska policija ga vodi pod oznakom "S", na listi radikalizovanih islamista


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!
Fudbal

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!

Sezona u evropskim klupskim takmičenjima ulazi u samu završnicu. Odigrani su svi revanš mečevi četvrtfinala u Ligi šampiona, Ligi Evrope i Ligi konferencija i poznati su svi polufinalni parovi. Ono što odmah privlači pažnju jeste da engleska Premijer liga u završnici kontinentalnih takmičenja ima samo jednog predstavnika! Iako važi za ligu u kojoj se igra najbolji fudbal, Englezi su ove sezone doživeli debakl! Postavlja se pitanje, da li je to samo izolovan incident ili nagoveštaj da u evropskom klupskom fudbalu duvaju neki novi vetrovi?

19.04.2024

13:44

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija