• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

14.12.2018

10:40

PARIZ SE SPREMA ZA NOVI MASOVNI PROTEST: 8.000 policajaca, 14 oklopnih vozila, sutra na ulicama i patrole koje će HVATATI VANDALE!

Vesti

PARIZ SE SPREMA ZA NOVI MASOVNI PROTEST: 8.000 policajaca, 14 oklopnih vozila, sutra na ulicama i patrole koje će HVATATI VANDALE!

Podeli vest

U iščekivanju sutrašnjih, petih zaredom subotnjih protesta, šef pariske policije najavljuje da će na ulicama francuske prestonice ponovo biti raspoređena oklopna vozila i na hiljade policajaca

 

Šef policije Pariza Mišel Delpeš izjavio je za radio stanicu RTL da bezbednosne službe planiraju da razmeste isti broj snaga kao i prošlog vikenda, odnosno oko 8.000 policajaca i 14 oklopnih vozila.

Delpeš je naveo da će ovog puta biti razmešteno više grupa patrolne policije čiji će zadatak biti hvatanje vandala, preneo je AP.

Francuske vlasti saopštile su juče da je preminuo još jedan pripadnik pokreta "žutih prsluka", šesti po redu, a nakon što ga je udario kamion prilikom blokade puta u blizini južnog grada Avinjona.

Lokalni zvaničnici saopštili su da je vozač kamiona uhapšen i pritvoren nakon što je pokušao da pobegne sa lica mesta, prenosi AP.

(VIDEO) MAKRON UMESTO OSTAVKE UVEO VANREDNO STANJE! Žuti prsluci mu ovo neće oprostiti, HAOS U PARIZU TEK SLEDI!

U saopštenju se navodi da je povređenog demonstranta, nakon što ga je udario kamion, zbrinula ekipa Hitne pomoći, ali da je tokom noći podlegao povredama.

Još pet demonstranata poginulo je u saobraćajnim nezgodama, dok je više od 1.400 pripadnika "žutih prsluka" povređeno u protestima protiv povećanja cena goriva otkako su demonstracije počele prošlog meseca.

Demonstranti su blokirali važne saobraćajnice širom Francuske, a u Parizu su protesti prerasli u nerede. Učesnici aktuelnih protesta u Francuskoj nazivaju se "žutim prslucima" zbog fluorescentnih bezbednosnih prsluka koje nose.

PARIZ GORI, ERDOGAN LIKUJE: Optuživali ste Tursku za brutalnost i represiju, a ŠTA SADA RADI VAŠA POLICIJA?!

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
miroljub

pre 5 godina

"Apelujemo na vladu Francuske da ne upotrebljava silu i da se vrate pregovorima." Zaboravio sam reči "apelujemo na obe strane". Kada tuđa kuča gori puni smo "demokratije" , e sad je prilioka da se to dokaže.

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija