• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: sputniknews.com

16.12.2018

15:00

(VIDEO) BALKANSKA GRANICA! Rusi snimili film o tome kako su njihovi SPECIJALCI ZAUZELI PRIŠTINSKI AERODROM!

Vesti

(VIDEO) BALKANSKA GRANICA! Rusi snimili film o tome kako su njihovi SPECIJALCI ZAUZELI PRIŠTINSKI AERODROM!

Podeli vest

Na internetu se pojavio novi trejler za veliku ratnu dramu „Balkanska granica" u režiji Andreja Volgina.

Film se zasniva na stvarnoj priči - zauzimanju prištinskog aerodroma od strane jedinice za specijalne namene pod rukovodstvom Junus-Beka Jevkurova, aktuelnog predsednika Ingušetije, tokom vojnih operacija na teritoriji bivše Jugoslavije 1999. godine.

Sama specijalna operacija označena je kao tajna na 50 godina, ali su filmski stvaraoci dali svoju verziju tih događaja. Prema scenaristima, ruska specijalna grupa dobija naređenje da preuzme kontrolu nad aerodromom „Slatina" na Kosovu i zadrži ga dok ne stigne pojačanje. Ali ovaj strateški objekat je izuzetno važan za albanskog komandanta i generale NATO-a. Grupa je primorana da vodi neravnopravnu borbu sa teroristima. Prema aerodromu se kreću ruski mirovnjaci i snage NATO-a. Svet je ponovo blizu velikog rata. Ali komandantu specijalne grupe, Andreju Šatalovu, nije do politike: među taocima na aerodromu je njegova devojka Jasna.

Foto: Balkanska granica/Promo

Konsultanti projekta bili su pravi borci specijalnih snaga, učesnici tih događaja i borci koji su morali da odleću sa snimanja filma na specijalnu operaciju u Siriji.

Snimanje se odvijalo u Rusiji i Srbiji. Desetine lokacija, uključujući i tajne objekte koje filmski stvaraoci ne smeju da obelodane. Za film je korišćena najnovija oprema za snimanje. Filmsku ekipu je u različitim fazama stvaranja filma činilo od 200 do 400 ljudi.

Filmsku ekipu čine glumci iz različitih zemalja - popularni ruski glumci, dobro poznati publici, nova generacija srpskih glumaca, kao i svetski poznati srpski glumci - Gojko Mitić i Emir Kusturica. U filmu igraju i glumci iz drugih zemalja, uključujući one iz Velike Britanije i SAD.

Foto: Balkanska granica/Promo

Za srpske glumce opisani događaji su tragična stranica u istoriji koja i dalje izaziva snažne emocije. Gojko Mitić zbog blokade puteva tokom bombardovanja NATO-a nije mogao da stigne do majke koja je bila na samrti. Miloš Biković je koproducent sa srpske strane, a njegova kompanija je bila odgovorna za snimanje u Srbiji.

Film „Balkanska granica" počeće da se prikazuje 28. marta 2019. godine uz podršku Ruske televizijske mreže.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
sele

pre 5 godina

Cekam nastavak .. kako ste pobegli sa Kosova i Metohije ..

gagom

pre 5 godina

sele - Дај ти прво оздрави,лако ћемо за Русе ...

ZUTI

pre 5 godina

Posle..drzavnog..udara..zuti..su..oterali..Ruse....

Patriota

pre 5 godina

Ne brini, doci ce neko po tebe, ako oni ne stignu, ima ko ce.

Skobaljac

pre 5 godina

Taj film nećeš da gledaš sigurno! Ko bi još snimao sopstvenu bruku i izdajstvo za litar vodke?!

milan zemun

pre 5 godina

Cekam nastavak .. kako ste pobegli sa Kosova i Metohije Dace Bog da se jos spektakularnije vrate.

Ismail

pre 5 godina

Boris Jeljcin je dugovao uslugu Klintonovima. Amerika mu je dala 2 milijarde dolara da isplati penzije. Na taj način je dobio izbore u Rusiji. Napravio je, u dogovoru sa Amerikom, fintu da se smire srbi i odmah potom povukao tu jedinicu sa prištinskog aerodroma ostavivši izmanipulisane srbe na nemilost šiptarima. Na kraju, ko zna zašto je to dobro...

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija