• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

22.12.2018

19:32

(FOTO/VIDEO) ŽUTI PRSLUCI BLEDE! Utihnuli protesti u Parizu, sukobi policije sa manjom grupom demonstranata!

Vesti

(FOTO/VIDEO) ŽUTI PRSLUCI BLEDE! Utihnuli protesti u Parizu, sukobi policije sa manjom grupom demonstranata!

Podeli vest

Protesti "žutih prsluka", koji su proteklih nekoliko nedelja izazivali haos na ulicama Pariza, stišali su se danas, ali je okupljanje manjeg broja ljudi ispred predsedničke palate primoralo policiju da ispali suzavac i upotrebi pendreke

Broj demonstranata na Jelisejskim poljima, koji su bili žarište protesta, proteklih nedelja je drastično opao dok deluje kao da građani ignorišu poziv da i danas, šestu subotu za redom, izađu na ulice širom Francuske.

Prema navodima policije, na ulice je izašlo samo 2.000 demonstranata u poređenju sa 4.000 koliko ih je bilo pre nedelju dana i sa 10.000 koliko ih je izašlo prethodnih nedelja.
Policija je uhapsila 109 osoba i pritvorila sedam, u poređenju sa nekoliko stotina koje su uhapšene pre dve nedelje kada su protesti postali nasilni.

 

 

Za razliku od haosa koji je proteklih vikenda viđen na ulicama, turisti su prošetali avenijom u blizini Trijumfalne kapije, dok su najveći pariski bulevari bili otvoreni za saobraćaj. 

(VIDEO) APOKALIPTIČNE SCENE NA FRANCUSKIM PUTEVIMA! Žuti prsluci OKUPIRALI I ZAPALILI NAPLATNE RAMPE širom zemlje!

S druge strane, protesti su delovali neogranizovano sa raštrkanim grupama koje su nasumično šetale prestonicom Francuske.Nekoliko stotina učesnika protesta, uz pratnju policije, marširalo je ka crkvi Madlen u blizini Jelisejske palate, ali je zaustavljeno u malenoj susednoj ulici pošto su pojedini vlasnici zatvorili radnje ranije. 

Foto: Reuters

Došlo je do porasta napetosti, a policija sa pendrecima je ispalila suzavac kako bi zaustavila nekoliko demonstranata koji su pokušali da probiju kordon policije. 
Ipak, navodi AP, protesti i dalje imaju domino efekat. 

 

 

Versajski dvorac, u blizini Pariza, zatvoren je danas nakon što su učesnici pokreta "žuti prsluci" najavili da će održati demonstracije kod čuvenog zamka, koji je bio rezidencija francuskih kraljeva do Francuske revolucije 1789. godine. 

MAKRON U PROBLEMU! ŽUTI PRSLUCI JASNI: Odmah napustiti NATO, istupiti iz EU, vratiti Francuskoj suverenitet!

Međutim, u Versaju se pojavilo samo nekoliko učesnika protesta , dok je većina demonstranata mirno protestovala u podnožju crkve Sakr ker na brdu Monmartr. Oko 200 kružnih tokova je i danas bilo blokirano izvan Pariza. 

Foto: Reuters

Na jugu Francuske, u blizini granice sa Španijom, desetine demonstranata blokiralo je put kamionima uzvikujući "Makron, ostavka". U centralnoj Francuskoj, u blizini grada Sent Etjen, demonstranti su blokirali glavni put i izazvali požare, ali su radnje i dalje bile otvorene u centru grada. 

Lokalne vlasti su ranije danas saopštile i da je vozač automobila poginuo u južnoj Francuskoj kada je vozilom udario u kamion na okretnici koju su blokirali "žuti prsluci." Time je broj smrtnih slučajeva povezanih s višenedeljnim antivladinim protestima porastao na 10.
 

DOGOVOR U FRANCUSKOJ: Makron poručio "žutim prslucima" da su u pravu!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija