• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Jutarnji/Informer

24.12.2018

14:56 >> 14:58

(VIDEO) AMERI ZAVRNULI HRVATE ZA F 16: Ustaše ih preplatile 365 miliona dolara, a i NEDORASLI SU SRPSKIM MIGOVIMA!

Vesti

(VIDEO) AMERI ZAVRNULI HRVATE ZA F 16: Ustaše ih preplatile 365 miliona dolara, a i NEDORASLI SU SRPSKIM MIGOVIMA!

Podeli vest

Informaciju o transferu američke vojne tehnologije iz Izraela američko ministarstvo spoljnih poslova u Kongres je uputilo 11. decembra, a rok je za odluku 15 dana, odnosno 26. decembar. Ali, na stranicama odbora za spoljne poslove Kongresa nema nikakve informacije o sednici koja bi se održala do kraja godine na ovu temu, piše Jutarnji list

Da je informacija iz Stejt Departmenta otišla u Kongres, potvrđeno je u službenom glasniku Kongresa SAD-a od 18. decembra. Najzanimljiviji je podatak da su u State Departmentu izračunali kako 12 aviona Barak sa inicijalnim naoružanjem, opremom, obukom, uslugama i simulatorom koštaju ukupno 135 miliona dolara.

Izrael je na konkursu za višenamenski borbeni avion Hrvatskoj sve navedeno ponudio za 500 miliona dolara pa je kao najpovoljniji pobedio na konkursu. Stoga se postavlja pitanje zašto je Hrvatska platila dodatnih 365 miliona dolara?

MILOVA TAJNA SLUŽBA ROVARI PO SRPSKOJ, HOĆE DA PODELI HERCEGOVCE: Dodik otkrio pakleni plan režima u Podgorici!

Iz Ministarstva odbrane Hrvatske na pitanje Jutarnjeg da komentarišu informaciju Stejt Departmenta o prodajnoj ceni izraelskog vojnog paketa odgovaraju da ne mogu da komentarišu objave američkog Kongresa koje se odnose na druge države" i da „Hrvatsku jedino zanima da dobije onakve avione kakvi su navedeni u ponudi i po ponuđenoj ceni".

(VIDEO) PUTINOV PLAN ZA KOSOVO NAPRAVIO POMETNJU U VAŠINGTONU - I VOJNA OPCIJA U IGRI: Sedam tačaka za odbranu Srbije!

- Ponuda Države Izrael odabrana je kao najpovoljnija ponuda na međunarodnom tenderu skladno interesima Republike Hrvatske. Ministarstvo odbrane objavilo je vrednost ugovora o nabavi višenamenskog borbenog aviona između Republike Hrvatske i Države Izrael - kažu oni.

Tako zasad nije jasno kojoj verziji aviona F-16 su računali vrednost. Onog koji, prema intervenciji SAD, mora biti vraćen u prvobitno stanje ili izraelskog Baraka. Dodatnu pometnju u celu priču oko iznosa koji bi Hrvatska mogla da plati za nabavku izraelskog aviona unosi i izraelsko ministarstvo privrede.

Na njihovim zvaničnim stranicama u junu, povodom posete izraelskog predsednika Hrvatskoj, objavljeno je saopštenje da je u delegaciji sa predsednikom i ministar privrede Eli Cohen, kako bi pomogao da se finalizira posao prodaje aviona F-16 iz Izraela u Hrvatsku, u vrednosti 700 miliona dolara, piše Jutarnji.

(VIDEO) ŠIPTARSKA VOJSKA JE NULA: Generala Paskaša ne brine armija lažne države, BEOGRADU PORUČUJE DA BUDE JOŠ AGRESIVNIJI!

Da sve bude još strašnije po Hrvatsku, vojni eksperti tvrde da su hrvatski F 16, ako ih ikad Zagreb i dobije, nedorasli srpskim Migovima 29, koje je Beograd dobio od Rusije.

Tim pre, jer će srpski migovi biti u klasi 4+ što je znatno iznad hrvatskih F 16.

ĐUKANOVIĆ NAJAVIO UKRAJINSKI UDAR NA SRPSKU PRAVOSLAVNU CRKVU U CRNOJ GORI! Srbija ovo ne sme dozvoliti?!

Pogledajte poređenje MiG 19 i američkog F 16!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Branko

pre 5 godina

" DOK JE OVACA BITI CE I SISANJA A AMERI TO SVIMA RADE PA I LAKOVERNIM HRVATIMA DOK TAPSU KRSTICEVICA PO RAMENU I UVALJU IM AVIONE KOJIMA JE ISTEKA ROK UPOTREBE . TAKO SU IH I UKRAJINCI OSISALI KA OVCE, PRIMILI MIG 21 I LOVU ZA REMONT. AVIONI SU U UKRAJINU DOLETILI SA PARAMA A VRATILI SE HRVATIMA U DELOVIMA I NARAVNO BEZ PARA, haaaa haaaa haaaa. SAD CE PLENKI NA PROSLAVU OLUJE DA IDE NA DOMACEM HVATSKOM MAGARCU A KOLINDA DA LETI NA METLI, haaaa haaaa haaaa " !!!?????

carla

pre 5 godina

Zaista bolesno i jadno koristiti ovakav vokabular, prostački i vulgarno to ne priliči uličaru a ne novinaru koji bi trebao držati do ugleda, ako ne sebe, onda profesije kojoj pripada.

Branko

pre 5 godina

'' MA IPAK VI DONESITE TE AVIONE U HR I SASVITE DA VAS TO POSECA NA VELIKO PRIJATELJATVO USA- HR. TAKO I LNG-TRMINAL JE SIMBOLL VELIKOG PRIJATELJSTVA USA-HR " !!!????

Smrad

pre 5 godina

Pa Hrvati nisu ni jedan cent dali za te avione, pa nemogu ni da ih ispale za cenu

MARKO

pre 5 godina

MILAN RECE DA SU NOVINARI BUDALE I DOKAZANO...

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija