• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

01.01.2019

21:58

BRAT UHAPŠENOG AMERIKANCA: U Moskvi bio zbog venčanja, A NE ŠPIJUNAŽE!

Vesti

BRAT UHAPŠENOG AMERIKANCA: U Moskvi bio zbog venčanja, A NE ŠPIJUNAŽE!

Podeli vest

Brat Pola Vilana, bivšeg marinca uhapšenog u Moskvi zbog špijunaže, kaže da se on u Rusiji nalazio da bi prisustvovao venčanju

- Duboko smo zabrinuti za njegovu sigurnost. Njegova nedužnost se ne dovodi u pitanje i verujemo da će njegova prava biti poštovana -  poručio je na Tviteru Dejvid Vilan.

On je u jednom intervjuu istakao da je njegov brat već nekoliko puta bio u Rusiji, a da je ovaj put pozvan zbog planiranja svadbe jednog od svojih kolega marinca, prenosi AP.

Federalna služba bezbednosti Rusije (FSB) saopštila je ranije danas da su njeni pripadnici uhapsili državljanina SAD, osumnjičenog za špijunažu.

Na dan kada je uhapšen, vodio je nekoliko gostiju venčanja kroz muzeje u Kremlju, a poslednji put se javio oko 17:00 i nije se pojavio na venčanju.

Njegov brat je ocenio da se on nikada tako nije ponašao i da je to bilo čudno. 

Porodica je, kako prenosi AP, prvo pomislila da je opljačkan ili da je imao udes, a potom je njegov brat na internetu našao informaciju da je uhapšen.

- Tražio sam bilo kakvu priču o poginulom Amerikancu u Moskvi, tako da bolje što sam to našao nego da sam saznao da je umro - rekao je Dejvid Vilan.

FSB je juče saopštila da je Pol Vilan uhapšen 28. decembra u Moskvi prilikom "sprovođenja špijunske misije".

Rojters prenosi da je protiv njega pokrenut krivični postupak.

Ukoliko bude proglašen krivim, Vilanu preti kazna od 10 do 20 godina zatvora.

 

AMERIKANAC UHAPŠEN U MOSKVI TOKOM ŠPIJUNSKE OPERACIJE! Sada mu preti između 10 i 20 godina robije!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
mirko

pre 5 godina

Sta cemo sa Butinom? Oko za oko zub za zub reklo bi se.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija