• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: blic.rs

08.01.2019

18:17

(FOTO/VIDEO) SRBI IZ DŽEKSONA ZAPUCALI NA BOŽIĆ! Naši zemljaci nastavili tradiciju, s njima slavio i LEGENDARNI SRPSKI SPORTISTA!

Vesti

(FOTO/VIDEO) SRBI IZ DŽEKSONA ZAPUCALI NA BOŽIĆ! Naši zemljaci nastavili tradiciju, s njima slavio i LEGENDARNI SRPSKI SPORTISTA!

Podeli vest

Srba možda ima u svim zemljama sveta, ali oni iz Džeksona u Kaliforniji stekli su planetarnu slavu kada je njihov način proslavljanja Božića po Julijanskom kalendaru odjeknuo u medijima bukvalno poput metka


Ove godine, ako je sudeći po fotografijama sa društvenih mreža Srbima u Džeksonu pridružio se i naš slavni košarkaš Vlade Divac.


Naime, nakon službe narod se upušta u svojevrsnu vatrenu proslavu u okviru koje organizuju pucanje iz vatrenog oružja. U pitanju je dugogodišnja tradicija, koja je pre osam godina bila u fokusu svetskih medija, nakon što su objavljeni snimci iz centra Džeksona na kojima se vidi veliki broj muškaraca obučenih u odela koji pucaju u vazduh iz lovačkih pušaka, proslavljajući Božić.

 

 

 

Tom prilikom prikazani su ljudi koji se grle i čestitaju jedni drugima praznik, automobili "terenci" okićeni srpskim i američkim zastavama, ali i veliki broj sačmara, pištolja i drugog vatrenog oružja čiji su pucnji parali vazduh. Ovakva tradicija pucanja u vazduh dugo je čuvana, a oružje je po pravilu punjeno ćorcima i sve se obavlja uz dozvolu i policijsku pratnju.

 


Dakle, može se reći da Srbi iz Džeksona u Kaliforniji svake godine na Božić pune medijske naslove širom sveta. Oni ni večeras nisu izneverili očekivanja, ali i pored najslavnije tradicije oni poštuju i čuvaju zaista mnogo srpskih običaja. 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Laki

pre 5 godina

Lako je pucati u vauduh,gde ste bili 99-te.......

SS

pre 5 godina

Običaj,pa to se vidi pravo kaubojsko šenlučenje amerosrbića ,besnih,"bogatih" drskih kao što su inače ameri.Gde su bili ti isti srbi zemljaci kad su Srbija,Srpska krajina,Republika Srpska ,pa pusta nato 99-ta,krvarili i ratovali.Lako je pucati,šenlučiti u prazno,zar tako dijaspora,spora,promoviše srpski narod i pravoslavlje.Nemoj te nam više pomagati Amerobraćo u dijasprenoj .

Pajdo

pre 5 godina

Pa to i je njihov domet pucanje u nebo. Kad je na drugoj strani netko ko zna uzvratiti junačine Srpske podviju repove, uskoče na traktore ako ih ima te usranih gaća u bežaniju.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija