• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik/Informer

08.01.2019

22:09 >> 22:12

(VIDEO) SAD BLOKIRALE ISPORUKE RUSKIH AVIONA IRANU - TEHERAN ŠALJE RATNE BRODOVE KA AMERIČKOJ OBALI!

Vesti

(VIDEO) SAD BLOKIRALE ISPORUKE RUSKIH AVIONA IRANU - TEHERAN ŠALJE RATNE BRODOVE KA AMERIČKOJ OBALI!

Podeli vest

Ministarstvo finansija SAD odbila je da izda izvozni sertifikat za prodaju aviona „Suhoj superdžet 100" Iranu, piše izraelski portal Ihls

Pošto se više od 10 odsto komponenti za ruski avion proizvodi u Americi, za ugovor o isporuci je potrebno odobrenje Ministarstva finansija SAD.

- Zbog nedostatka licence Uprave za kontrolu nad stranom imovinom pri Ministarstvu finansija SAD o isporuci aviona ne može biti ni govora - saopštio je predstavnik Asocijacije iranskih avio-kompanija Maksud Asadi Samani.

On pretpostavlja da c´e zamena američkih delova zahtevati mnogo vremena.

Krajem aprila 2018. godine kompanija „Civilni avioni Suhoja" je na „Evroazijskom avio-salonu" potpisala dva memoranduma sa iranskim avio-kompanijama o isporuci 40 aviona „Suhoj superdžet 100" do 2022. godine.

(VIDEO) KINEZ NAPRAVIO 'BEBE OTPORNE NA SIDU', PRETI MU SMRTNA KAZNA?! Svet u neverici, niko ne veruje da je to moguće!

"Superdžet 100" je manji putnički mlazni avion kapaciteta do 108 putnika, a ideja je da bude direktan konkurent ukrajinskom „Antonovu 158", zatim brazilskom "Embrajer e džetu" i kanadskom "Bombardijeu".

Iran se, nevezano za blokadu isporuke ruskih aviona, sprema da pošalje brodove u Atlantski okean, ka američkoj obali gde će vršiti borbeno dežurstvo, javlja agencija IRNA, pozivajući se zamenika komandanta Ratne mornarice Irana admirala Taradža Hosnija Mogadama.

- Misija može da traje do pet meseci zbog udaljenosti rute - naveo je admiral Mogadam.

(VIDEO) NEVERICA U NATO - RUSIJA PRAVI NOVU KRSTAREĆU RAKETU "KALIBAR-M": Veća je od prethodne, ima veći dolet i nosi tonu eksploziva!

U resoru su dodali da je uplovljavanje brodova u Atlantski okean odgovor na prisustvo američke flote u Persijskom zalivu.

Kako se navodi, u sastavu flote će se nalaziti najnoviji iranski razarač "Sahand".

Podsetimo, krajem decembra grupa brodova američke vojne mornarice na čelu s nosačem aviona "Džon Stenis" uplovila je u Persijski zaliv.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija