• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

19.02.2019

14:02

RUSI PROVALILI AMERIČKI TAJNI PLAN ZA SIRIJU! Lavrov: Borba protiv terorizma im je IZGOVOR DA PODELE OVU ARAPSKU ZEMLJU!

Vesti

RUSI PROVALILI AMERIČKI TAJNI PLAN ZA SIRIJU! Lavrov: Borba protiv terorizma im je IZGOVOR DA PODELE OVU ARAPSKU ZEMLJU!

Podeli vest

Sjedinjene Američke Države nastoje da stvore kvazi državu na istočnoj obali Eufrata u Siriji i da podele ovu arapsku državu, izjavio je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov

- Situacija u severoistočnoj Siriji nastala je kao rezultat nezakonitog prisustva Sjedinjenih Država. SAD su koristile borbu protiv terorizma kao izgovor, a udružile su se sa ključnim kurdskim strukturama i sa nekim borbenim akcijama protiv Islamske države, u nastojanju da stvore kvazi državu na istočnoj obali Eufrata - rekao je Lavrov, a prenosi ruska agencija Tas s.

Amerikanci, kako je naveo, sada tvrde da je njihov glavni cilj da spreče povratak sirijske vlada na istočnu obalu Eufrata.

- Sjedinjene Države direktno kažu da će i nakon napuštanja Sirije podržati Kurde, ali samo dok Kurdi ne počnu da sarađuju sa sirijskom vladom i Rusijom - primećuje Lavrov.


Drugim rečima, cilj o obnavljanju teritorijalnog integriteta Sirije, koji je podržala čitava međunarodna zajednica, bio je samo manevar SAD, navodi on.

Dodaje i da su nezakoniti planovi SAD o donošenju diskrecione odluke o tome ko će kontrolisati tampon zonu u Siriji.

(FOTO/VIDEO) ZAPAD U PANICI! OVO JE PUTINOV SPECIJALAC ZA SIRIJU! RAMZAN KADIROV, čovek od kojeg TERORISTI STRAHUJU, a kome se NAJMOĆNIJI ARAPSKI ŠEICI klanjaju!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Branko

pre 5 godina

ZAPADNI ZLOTVORI nista ne rade slucajno, vec sve planski i u njihovu korist. Da mogu celi svet bi porobili, ove svoje zapadne pulene i ne moraju oni su im vec u su*ku !!!!!?????

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj! Osim toga, saopšteno je da će selektor A reprezentacije Dragan Stojković Piksi u subotu nakon utakmice Juventus - Milan održati sastanak sa fudbalerima ta dva tima Dušanom Vlahovićem, Filipom Kostićem, Lukom Jovićem i Jan Karlom Simićem! Takođe, iz srpske kuće fudbala saopšteno je

25.04.2024

13:08

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija