• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

25.02.2019

15:21

A KOJI ĆE MU SVE TO SAD?! 39 godina proveo nevin u zatvoru, a sad od države DOBIO 21 MILION DOLARA!

Vesti

A KOJI ĆE MU SVE TO SAD?! 39 godina proveo nevin u zatvoru, a sad od države DOBIO 21 MILION DOLARA!

Podeli vest

Kreg Kolej nije trebalo da provede 39 godina u zatvoru i zbog toga se svi slažu da ovaj 71-godišnjak ostatak života treba da provede kao bogataš.

 

Zvaničnici kalifornijskog grada Simi Valeja, 60-ak kilometara udaljenog od Los Anđelesa, objavili su u subotu da nameravaju da se nagode oko federalne tužbe i Koleju isplati 21 milion dolara za gotovo četiri decenije nezakonitog zatvora zbog ubistva Ronde Vič i njenog četvorogodišnjeg sina Donalda 1978. godine.

- Nema tog novca koji bi mogao nadoknaditi ono što se dogodilo gospodinu Koleju, ali nagodba u ovom slučaju je ispravna stvar za njega i za našu zajednicu - stoji u izjavi gradskog zvaničnika Erika Levita, koji je dodao da bi suđenje bilo skupo i neodgovorno.

SRPSKI DŽEK TRBOSEK OSTAJE U ZATVORU! Marinko Magda nije pokazao trunku kajanja za KRVOLOČNA ubistva!

Guverner Džeri Braun pomilovao je mornaričkog veterana 2017. godine, a kalifornijski odbor za naknadu štete prošle godine mu je dodelio gotovo dva miliona dolara odštete, odnosno 140 dolara za svaki od 13.991 dana, koliko je Kolej proveo nezakonito iza rešetaka, odvojen od društva, zaposlenja i svojih najmilijih. 

Nekoliko meseci kasnije, Kolej je podneo federalnu tužbu za građanska prava, pa mu sada grad isplaćuje dodatne milione. 

Grad će platiti 4,9 miliona dolara, dok ostatak dolazi od osiguranja i drugih izvora, stoji u saopštenju za javnost.

- Ključni dokaz, na kojem je temeljena presuda, uopšte ne sadrži njegov DNK, nego drugih osoba - stoji dalje u saopštenju, preneo je Index.hr pozivajući se na CNN.

Istraga, tokom koje su saslušavani svedoci i od dokumenata njegove porodice ponovno sastavljen njegov spis, navela je Totena da zaključi da dokazi kojima raspolažu ispunjavaju sve pravne standarde za utvrđivanje nevinosti.

(VIDEO) "VELIKI ZLI VUK" ROBIJAĆE 60 GODINA! Silovao je više od 270 dece, a mamio ih je na NAJBOLESNIJI NAČIN!

Braun je pomilovao Koleja 22. novembra 2017, a potom je Viši sud okruga Ventura ne samo oslobodio Koleja optužbi, nego ga i proglasio nevinim, čime se otvorila mogućnost za državnu naknadu. 

Pri izricanju pomilovanja, Braun je rekao da je još 2015. od Odbora za prijevremeni otpust zatražio da ispita ovaj slučaj te da je odbor od najmanje tri policijska službenika dobio mišljenje da je detektiv 1978. pogrešio u ovom slučaju.

Kolej nije bio u kaznenoj evidenciji pre ubistava, bio je uzoran zatvorenik, posvetio se religiji. 

Stekao je i dve diplome i počeo da radi na magistarskim studijama. 

- Način na koji je gospodin Kolej izdržavao ovo dugotrajno i nepravedno zatvaranje je zadivljujući - napisao je guverner.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!
Fudbal

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!

Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je dve prijateljske utakmice u martu, sa polovičnim uspehom. Poraz od Rusije (4:0) još jednom je pokazao brojne nedostatke u igri "orlova", dok trijumf nad Kiprom (1:0) nikoga nije ubedio da su puleni Dragana Stojkovića kadri za velika dela i uspeh na predstojećem Evropskom prvenstvu. Pre toga, ostalo je da se završi klupska sezona u šampionatima širom Evrope i sveta gde nastupaju naši igrači.

28.03.2024

16:03

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija