• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/sputniknews.com

27.02.2019

23:19

(VIDEO) RUSKA RAKETA SOJUZ SA SATELITIMA KOJI ĆE USPOSTAVITI INTERNET NA ČITAVOJ ZEMLJI, USPEŠNO LANSIRANA!

Vesti

(VIDEO) RUSKA RAKETA SOJUZ SA SATELITIMA KOJI ĆE USPOSTAVITI INTERNET NA ČITAVOJ ZEMLJI, USPEŠNO LANSIRANA!

Podeli vest

Ruska raketa Sojuz sa prvih šest britanskih satelita, u okviru projekta "One Web", uspešno je lansirana iz vazdušne luke Koru u Francuskoj Gvajani

Zadatak rakete je da odnese satelite u niže delove Zemljine orbite.

Lansiranje satelita je prvobitno planirano za 20. ferbuar, ali je usled tehničkih problema odloženo, a sada i uspešno izvedeno.

 

 

Projekat "One Web" ima za cilj da napravi konstelaciju satelita koji će omogućiti pristup internetu sa bilo koje tačke na Zemlji, pokrivajući u potpunosti površinu naše planete.

Jedan od osnivača i izvršni direktor Greg Vajler izjavio je da je planirano lansiranje 2 hiljade satelita, ali će za prvu fazu biti dovoljno 600.

 

 

U junu 2015. kompanija je potpisala ugovor sa Roskosmosom po kome će Rusi lansirati 672 satelitai uz pomoć svojih raketa Sojuz.

Kompanija je imala problema pri dobijanju licenci od strane ruske države suočavajući se i sa otporom u ruskoj službi bezbednosti (FSB).

Šef Rokosmosa Dmitrij Rogozin, uprkos svemu, rekao je da će se saradnja nastaviti.

Rusija je zaradila skoro milijardu američkih dolara za lansiranje satelita kompanije "One Web" uz pomoć svojih Sojuz raketa.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lud

pre 5 godina

Čekaj bre, pa zar Rusija nije pod zapadnim sankcijama pa zato iz dana u dan zahtevaju od nas da i mi uvedemo sankcije Rusiji? Nemačka gradi Severni tok, Britanci lansiraju satelite, sve poslovi vredni silne milijarde dolara a Evropski parlament glasa o sankcijama ... Prokleti licemeri

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija