• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: southfront.org

28.02.2019

15:45 >> 15:48

AMERI MAZNULI 50 TONA ZLATA IZ SIRIJE: Presreli konvoj džihadista, oteto zlato u SAD prebacili iz vojne baze u Ajn al-Arapu!

Vesti

AMERI MAZNULI 50 TONA ZLATA IZ SIRIJE: Presreli konvoj džihadista, oteto zlato u SAD prebacili iz vojne baze u Ajn al-Arapu!

Podeli vest

Američka vojska navodno prenosi tone zlata sa područja koje kontroliše ISIS-a u Siriji u SAD

Prema izvoru kojeg je kontaktirala kurdska Bas novinska agencija, američke snage su prebacile najmanje 50 tona zlata oduzetog od ISIS u provinciji Sirina Deir Ezzor. 

U izveštaju se navodi da je deo preostalog zlata podeljen s kurdskim jedinicama za narodnu zaštitu (IPG). Prema izveštaju, zlato je transportovano iz američke vojne baze u Ajn al-Arapu (Kobani).

Lokalni izvori saopštili su sirijskoj državnoj novinskoj agenciji SANA da su vojnici preselili velike kutije s ISIS zlatnim blagom iz regije Al-Dašiše u južnom Hasakahu.

(VIDEO) AMERIČKI GENERAL ZALEDIO SENAT: Kad krenu ruske rakete ne možemo ništa, MORAMO NAPRAVITI DIL S MOSKVOM!

Informacije sa terena govore i da koalicione snage predvođene SAD i Sirijske demokratske snage (SDF) namerno ne ciljaju područja pod kontrolom ISIS, posebno u istočnom Eufratu u Deir el-Zuru gde pokušavaju da pronađu zlato koje je opljačkao ISIS.

(VIDEO) PRVI PUT U ISTORIJI SAD OKEANI IM NISU SAVEZNICI NEGO KLOPKE GDE VREBAJU RUSI: Putinov šah-mat!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Besna glista

pre 5 godina

Ko bi rekao da bi prepošteni Amerikanci mogli da urade to?!

kera

pre 5 godina

Americki narod se mora odreci terorista u svojim redovima!

SrBa

pre 5 godina

Živim za dan kada im bude smrklo. Lopovi belosvetski.

Marcco

pre 5 godina

Pa 50 tona su preko 2 milijarde dolara! Odakle toliko?

Sale

pre 5 godina

Ništa novo! To su radili i u 2. svetskom ratu sa ''nacističkim zlatom''. Čekali da ovi poharaju Evropu, a oni došli da je ''oslobode'' i pokupe kajmak.

Dragojlo

pre 5 godina

Zato su vodili svaki rat!!!Zato su i dosli u Siriju!!!

Smrad

pre 5 godina

Za razliku od naše vojske koja je popljačkala pola Bosne i Hrvatske

Senovic

pre 5 godina

Ма да, злато се држи ван Дамаска. Ма дајте бре.

Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!
Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!

Šef poslaničke grupe "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" Milenko Jovanov obrazložio je danas predlog izmena Zakona o lokalnim izborima koje su, kako je rekao, podržale poslaničke grupe većine, ali i deo opozicije, i kojima se omogućuje da se beogradski i lokalni izbori, koji nisu održani u decembru, održe istog dana - 2. juna.

22.04.2024

11:58

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku
Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku

Kada se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

22.04.2024

07:20