• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: rs.sputniknews.com

28.02.2019

21:31

RUSIJA I KINA STAVILE VETO NA AMERIČKU REZOLUCIJU O VENECUELI! Šamarčina Vašingtonu u Savetu bezbednosti UN!

Vesti

RUSIJA I KINA STAVILE VETO NA AMERIČKU REZOLUCIJU O VENECUELI! Šamarčina Vašingtonu u Savetu bezbednosti UN!

Podeli vest

Američku rezoluciju o Venecueli stalni predstavnik Rusije pri UN Vasilij Nebenzja je nazvao "kulminacijom političkog spektakla Vašingtona"

Rusija i Kina stavile su veto na američku rezoluciju o Venecueli. "Za" dokument su glasale 9 od 15 članica SB UN, dok je protiv bila, pored Rusije i Kine, i Južnoafrička republika. Tri su bile uzdržane.

Podsetimo, američka rezolucija je predviđala raspisivanje vanrednih predsedničkih izbora u Venecueli.

Foto: Tanjug/AP

- Američki nacrt rezolucije o Venecueli ne može da bude usvojen. To bi bio prvi slučaj u istoriji da se u Ujedinjenim nacijama smenjuje legitimni predsednik jedne zemlje - izjavio je Nebenzja na sednici SB UN.

 

On je dodao da se Rusija plaši da SAD koriste glasanje o svojoj rezoluciji kao predlog za vojnu intervenciju u Venecueli. Američku humanitarnu pomoć ocenio je kao "licemernu brigu" i dodao da SAD imaju drugačiji cilj od toga da nekome pomognu.

On je dodao da se Rusija plaši da SAD koriste glasanje o svojoj rezoluciji kao predlog za vojnu intervenciju u Venecueli.

- Mi se ozbiljno plašimo da današnja sednica može biti iskorišćena kao faza u pripremi realne, a ne humanitarne intervencije, kao predlog za mešanje spolja iz razloga što, navodno, SB UN ne može da reši situciju u Venecueli - dodao je on.

 

 

PROTIV VOJNE INTERVENCIJE: Rusija podnela SB UN svoju rezoluciju o Venecueli




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
slađa

pre 5 godina

Maduro bolje sam da raspiše predsedničke izbore uz prisustvo međunarodnih posmatrača i spasi svoj narod propasti. Zadnji je čas.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija