• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

18.03.2019

19:05 >> 19:07

(VIDEO) KOMŠIJE, HTELI STE U NATO, OVO SU POSLEDICE! RUSIJA RAZMEŠTA ZVERI, TU-22M3 na Krimu odgovor na rakete u Rumuniji!

Vesti

(VIDEO) KOMŠIJE, HTELI STE U NATO, OVO SU POSLEDICE! RUSIJA RAZMEŠTA ZVERI, TU-22M3 na Krimu odgovor na rakete u Rumuniji!

Podeli vest

Raspoređivanje ruskih bombardera dalekog dometa Tu-22M3 na avio-bazi na Krimu predstavlja odgovor na razmeštanje američkog protivraketnog sistema u Rumuniji, budući da je time drastično izmenjen balans snaga u regionu, izjavio je šef odbrambenog komiteta Saveta federacije Rusije Viktor Bondarev

- Razmeštanje američkog protivraketnog sistema u Rumuniji predstavlja ozbiljan izazov zbog kojeg je rusko Ministarstvo odbrane donelo odluku da na Krimu razmesti bombardere Tu-22M3, koji su u stanju da nose rakete - pojasnio je. 

Bondarev je takođe naveo i da je od trenutka povratka Krima u sastav Ruske Federacije drastično izmenjena situacija sa vojnim prisustvom na poluostrvu.

- Tamo se sada nalazi jaka grupacija ruske vojske, koja se konstantno pojačava. Trenutno su razmešteni raketni sistemi S-300, S-400, Buk-M2, Pancir-S1, kao i Iskander i to u dve modifikacije. Pored toga, tamo su i obalski raketni sistemi Bal i Bastion, koji su opremljeni najsavremenijim hipersoničnim raketama. Razmeštene su i podmornice Novosibirsk i Rostov-na-Donu - precizirao je on.

Prema rečima Bondareva, takav raspored snaga ne daje ni najmanju mogućnost potencijalnom protivniku da pomisli da napadne na Rusiju iz tog pravca.

(FOTO) TERORISTIČKI NAPAD U HOLANDIJI?! Izvukao oružje u tramvaju i zapucao, više osoba povređeno, jedna ubijena

- Crnomorska flota je danas ozbiljan zaštitnik jugozapadne Rusije - ocenio je.

Bondarev je takođe rekao i da se paralelno sa izgradnjom nove infrastrukture ruskih snaga na Krimu povećava i borbena gotovost same vojske koja je razmeštena na tom poluostrvu.

- Da nije došlo do operativnog povratka Krima i Sevastopolja u sastav Ruske Federacije, te teritorije bi završile pod protektoratom Amerike. SAD bi munjevitom brzinom razmestile tamo svoje borbene komplekse - ukazao je.

Bondarev je naveo i da u slučaju da Krim nije bio vraćen u sastav Ruske Federacije, Amerika bi u slučaju rata mogla da minira dno Bosfora i time spreči izlazak ruske mornarice, kako bi izvršavala borbene zadatke.

AMERI, VRATITE KALIFORNIJU RUSIJI, PA ONDA PRIČAJTE O KRIMU! Šamarčina od koje bride obrazi!

- Danas je to isključeno. Kompleksi Iskander kontrolišu celokupnu obalu Crnog mora, uključujući i Bosfor. Nijedan protivnik više nije u stanju da blokira rusku flotu - zaključio je.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
istina

pre 5 godina

Samo nemojte da se svaki drugi bombarder rusi sam haha kao i do sada

Bombo

pre 5 godina

Mislis na americke bombardere,dabome da si u pravu

Poltron

pre 5 godina

ahahahahahaha pa vi sa Rusima ste mi legende...ahahahahahahahaaa

biber

pre 4 godine

A ti jos veca legenda.. Ajde pametnjakovicu reci nam koliko je puta Rusija bila napadnuta kroz historiju?? Pa se razbezali kao misevi.. Rusija je nepobediva

Izbori 2024

Vesti

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)
Live TV

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)

Teroristički napad u Moskvi je tema broj jedan svetskih medija. Međutim, Zapad na različite načine pokušava da cenzuriše informacije koje dolaze iz Rusije. Sa Jutjub platforme koja je dostupna u većem delu sveta, skidaju se emisije i snimci koji izveštavaju o dešavanjima u Moskvi. To se dešava i televiziji Informer. Sve naše informativne emisije u kojima razgovaramo o ovom užasnom masakru uklonjene su sa Jutjuba sa objašnjenjem da kršimo njihove uslove korišćenja. Cenzurišu se samo i isključivo oni mediji koji postavljaju logično pitanje: da li su Ukrajina i zapadne sile umešane u ovaj teroristički akt? Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar i publicista Drago Delić i Boško Vasiljević, stručnjak za srpsko-ruske odnose.

28.03.2024

12:44

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija