• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

21.03.2019

12:44

KOD ANGELE NEMA NIŠTA DŽABE! Merkel odobrava pomeranje roka za Bregzit, ali traži uslugu

Vesti

KOD ANGELE NEMA NIŠTA DŽABE! Merkel odobrava pomeranje roka za Bregzit, ali traži uslugu

Podeli vest

Nemačka kancelarka Angela Merkel rekla je danas da bi lideri EU mogli da odobre kratko odlaganje datuma Bregzita ukoliko britanski parlament sledeće nedelje usvoji dva puta odbijeni sporazum o istupanju

Prema njenim rečima, ako se to ne desi možda će biti potreban još jedan samit šefova država i vlada EU.

Britanska premijerka Tereza Mej je zatražila da se datum Bregzita pomeri s 29. marta na 30. jun. Taj zahtev komplikuju izbori za Evropski parlament koji se održavaju od 23. do 26. maja, a u kojima Velika Britanija ne želi da učestvuje.

BRITANCI BI JOŠ OSTALI U EU! Premijerka Tereza Mej traži produženje roka za odlazak!

Merkel je nemačkim poslanicima rekla da Nemačka "načelno pristaje na britanski zahtev ako ishod glasanja o sporazumu u britanskom parlamentu bude povoljan" ali da EU mora da se postara da evropski izbori imaju legitimitet.

Kancelarka je dodala da će, ako britanski parlament ne usvoji sporazum, "ostati otvoreno da li će biti još jednog sastanka Evropskog saveta pre datuma izlaska".

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
SS

pre 5 godina

Zar nikome nije jasno,da nacisti ponovo odavno vladaju evropom,njihovi duhovi tlačenja nikad nisu otišli.Mada brljive engleze i treba razbiti,pa neka Mej maše ugovornim papirićem isto kao njen "predak"kad mu je Hitler obećavao sve i svašta.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija