• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

24.03.2019

09:07

NAPETO U BRITANIJI! Ministri traže smenu Tereze Mej!

Vesti

NAPETO U BRITANIJI! Ministri traže smenu Tereze Mej!

Podeli vest

Ministri u britanskoj vladi otvoreno su se pobunili protiv premijerke Tereze Mej i traže njeno smenjivanje, a pregovore o Bregzitu završio bi privremeni premijer, javljaju britanski mediji


"Telegraf" piše da ministri žele time da spasu Bregzit i spreče da parlament preuzme kontrolu nad ovim procesom.

Prema navodima "Sandej tajmsa", najmanje šest ministara želi da njen zamenik Dejvid Lidington preuzme mesto šefa vlade do izbora.

List navodi da će se ministri suočiti s premijerkom u ponedeljak na sednici vlade i da će zapretiti masovnom ostavkom ako se ona ne povuče, prenosi Blumberg.

Osim Lidingtona, podršku članova kabineta imaju i aktuelni šef diplomatije Džeremi Hant, kako navodi "Dejli Mejl", i ministar ekologije Majkl Gouv.

Britanija je po prvobitnom planu trebalo da napusti EU 29. marta, a sa liderima EU postignut je dogovor o odlaganju Bregzita do 22. maja ako britanski parlament iduće sedmice usvoji sporazum o Bregzitu. U protivnom, Britaniji preti izalazak iz Unije bez sporazuma.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
mirko

pre 5 godina

Italija se sprema mnogo pametnije nego UK :). Oni su prvo potpisali Put Svile sa Kinezima a onda ce da se oproste bez "dogovora". Ono sto Tereza nudi Englezima sada je "Ostati u EU" ili "Ostati u EU bez prava glasa" lol. Nije ni cudo sto traze njenu smenu.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija