• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

31.03.2019

20:37

LOKALNI IZBORI U TURSKOJ, ERDOGANOVA PARTIJA VODI SA 48 ODSTO GLASOVA!

Vesti

LOKALNI IZBORI U TURSKOJ, ERDOGANOVA PARTIJA VODI SA 48 ODSTO GLASOVA!

Podeli vest

Partija pravde i razvoja turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana vodi na lokalnim izborima sa 48 odsto glasova nakon prebrojanih oko 28 procenata glasačkih listića, javio je večeras turski javni servis TRT.

Opoziciona Republikanska narodna partija (ĆP) osvojila je 31 odsto glasova, na osnovu oko 28 odsto prebrojanog glasačkog materijala sa više od 194.000 glasačkih mesta, preneo je AP.

Ukupno 12 političkih stranaka učestvovalo je na izborima na kojima su građani danas birali lokalnu vlast za mandat od pet godina.

 

ERDOGAN GLASAO I IZRAZIO ŽALJENJE ZBOG DVOJE NASTRADILIH! Predsednik Turske ocenio lokalne izbore kao "ključni oslonac demokratije"
 

Na izborima su učestvovala i ukupno 73 nezavisna kandidata za načelničke funkcije, a pravo glasa imalo je 57 miliona građana. 

Tursku čini ukupno 81 provincija, među kojima je 30 metropola, uključujući Istanbul i Ankaru.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija