• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

02.04.2019

19:06

MINISTRI NATO U VAŠINGTONU O NEMOGUĆOJ MISIJI: Razmatrana strategija disciplinovnja Turske i ZASTRAŠIVANJA RUSIJE?!

Vesti

MINISTRI NATO U VAŠINGTONU O NEMOGUĆOJ MISIJI: Razmatrana strategija disciplinovnja Turske i ZASTRAŠIVANJA RUSIJE?!

Podeli vest

Ministri spoljnih poslova država članica NATO na sastanku u Vašingtonu ove nedelje razmatraće sve elemente pretnji koje dolaze od Rusije i pokušaće da dogovore paket mera koji bi obezbedio jačanje prisustva ovog vojnog saveza u Crnom moru, izjavio je danas viši američki zvaničnik.

- Fokus je na odbrani ali i na ''zastrašivanju- ruske strane od prisustva u crnomorskom regionu", otkrio je ovaj zvaničnik novinarima Rojtersa, pod uslovom da ostane anoniman. 

On je dodao da je Turska i dalje važan partner Sjedinjenim Državama, ali je kao zabrinjavajuću komentarisao naglasio da je planirana kupovina raketnih sistema S-400 Turske iz Rusije zabrinjavajuća.

- Naš odnos se ne može svesti samo na jedan problem kao što je ova kupovina, ali je nabavka S-400 veoma problematično pitanje za Sjedinjene Države- dodao je ovaj zvaničnik, prenosi agencija.

Sjedinjene Američke Države obustavile su isporuke delova za borbene avione F-35 Turskoj, pošto su više meseci upozoravale Ankaru da ne kupuje ruske raketne sisteme S-400, saopštio je sinoć Pentagon.

Američki zvaničnici najavljivali su da će obustaviti i prodaju aviona Turskoj ako ona ne odustane od ruskog raketnog sistema.

STOLTENBERG: NATO JE NAJJAČA ALIJANSA U ISTORIJI, ali nas RUSKE RAKETE BRINU!



Generalni sekretar NATO ranije je najavio da će ministri 29 članica 3. i 4. aprila biti u Vašingtonu kako bi obeležili 70. godina postojanja Alijanse.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
miroljub

pre 5 godina

Nas su napali za pedesetogodišnjicu , koga će sada za 70_to godišnjicu. Izbor je veliki pa se malo teže odlučiti: Turska, Sirija, Iran, Irak.. Venecuala, Srbija...Rusija ....

as

pre 5 godina

Opet Srbiju. Vide da smo pi..e. Pa računaju ajmo još jednom ionako nam ne mogu ništa

Kalimero

pre 5 godina

''zastrašivanju ruske strane od prisustva u crnomorskom regionu" E pa yenkee tu ste se malko zaigrali i baš bih voleo da vidim kako to planirate da sprečite prisustvo Rusije u Crnom Moru ... Bolje gledajte drugu stranu Atlantika jer vam i Rusi ali i Kinezi stigoše u predsoblje a ne možete im ama baš ništa.

hag

pre 5 godina

Dečko,ne bi bilo loše da pročitaš nešto osim vesele sveske i informera. Znao bi da je Rusija bukvalno okružena NATO alijansom. Ove ruske bajke koje informer plasira nisu ništa drugo nego strah rusije od eventualnog prelaska granice i ulaska u rusiju....Ne zaboravi da je cijela Rusija.....Moskva....ostalo je šaš,trava,beznadje,jad,bijeda,sirotinja......

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija