• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

09.04.2019

13:06

(VIDEO) KRVOPROLIĆE U TRIPOLIJU! Ubijeno 47 ljudi, 181 ranjeno! MEĐU ŽRTVAMA CIVILI I LEKARI!

Vesti

(VIDEO) KRVOPROLIĆE U TRIPOLIJU! Ubijeno 47 ljudi, 181 ranjeno! MEĐU ŽRTVAMA CIVILI I LEKARI!

Podeli vest

Bolnice u Tripoliju i okolini prijavile su da je u borbama u prestonici Libije poginulo 47 ljudi, a 181 je ranjeno, saopštila je Svetska zdravstvena organizacija (SZO)

Portparol SZO Tarik Jašarević izjavio je da su većina žrtava borci sa obe zaraćene strane, ali da među njima ima i doktora i civila, prenosi Rojters. Iz SZO upozoravaju da bi nova eskalacija sukoba u Libiji mogla da dovede do nestašice medicinskih zaliha.

U Libiji su od prošle nedelje obnovljeni sukobi kada je Libijska nacionalna armija (LNA) predvođena Kalifom Haftarom sa istoka krenula u osvajanje zapada zemlje i centra Tripolija, gde kontrolu ima međunarodno priznata vlada predvođena Fajezom Sarajem.

Saraj je uzvratio "novom Gadafiju", kako Haftara nazivaju njegovi protivnici, operacijom "Vulkan gneva", radi odbrane prestonice Libije.

(VIDEO) BESNI BITKA ZA TRIPOLI, AKTIVIRAN "VULKAN GNEVA"! Počela kontraofanziva prozapadnih snaga, u sukobima više od 20 MRTVIH!

Od pada 2011. bivšeg lidera Libije Muamera Gadafija, zemlja je ušla u nestabilnosti sa dve suprostavljene administracije i nizom oružanih grupa koje se bore za vlast i kontrolu nad naftnim poljima.

BITKA ZA TRIPOLI! Ambasada Srbije u Libiji: Građani Srbije bezbedni

Od leta 2014. godine politički je podeljena na dve vlade - samoproglašenu na istoku zemlje, pod kontrolom Kalife Haftara (75), i međunarodno priznatu vladu, sa sedištem u Tripoliju, sa premijerom Fajezom Sarajem. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija