• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: nypost.com

15.04.2019

13:57

(FOTO) ASANŽ UHAPŠEN ZBOG PORCIJE JASTOGA! Osnivač Vikiliksa HAKOVAO TELEFON PREDSEDNIKA EKVADORA, posle čega je usledila BRUTALNA OSVETA!

Vesti

(FOTO) ASANŽ UHAPŠEN ZBOG PORCIJE JASTOGA! Osnivač Vikiliksa HAKOVAO TELEFON PREDSEDNIKA EKVADORA, posle čega je usledila BRUTALNA OSVETA!

Podeli vest

Svađa oko porcije jastoga u krevetu koštala je Džulijana Asanža azila u ambasadi Ekvadora u Londonu, gde je proveo sedam godina izbegavajući izručenje Švedskoj!

Kako prenose mnogobrojni zapadni mediji, Asanžu je azil ukinuo predsednik Ekvadora Lenjin Moreno, nakon što se u javnosti pojavilo preko 200 njegovih privatnih poruka i fotografija kako sa suprugom uživa u luksuznom odmoru u Evropi i konzumira jastoga u hotelskom krevetu.

Te fotografije su izazvale veliki bes javnosti u Ekvadoru u trenucima kada je šef države uveo mere štednje u zemlji. Moreno je optužio Asanža da stoji iza objavljivanja ovih fotografija, što je osnivač Vikiliksa demantovao. Nakon što je on izbačen iz zgrade ambasade, a britanske vlasti ga uhapsile zbog kršenja uslovne slobode, Moreno je poručio da Asanž nije imao pravo da mu hakuje "privatni telefon".

 

Asanžu preti izručenje Švedskoj, gde je optužen za seksualno zlostavljanje, kao i SAD, koja ga traži zbog objavljivanja na stotine hiljada poverljivih diplomatskih depeša. U Americi je optužen za izdaju i ugrožavanje nacionalne bezbednosti, zbog čega bi mogao da bude osuđen na smrtnu kaznu ili doživotnu robiju.

 

ŠTA JE SVE ASANŽ OTKRIO O SRBIJI?! Nezavisnost Kosova i PUTIN, novi patrijarh, HILARI, KO JE ZNAO GDE SE KRIJE KARADŽIĆ...

Asanožov advokat Dženifer Robinson optužila je Ekvador za "nečuvene tvrdnje" i izgovor da ukine Asanžu azil.

- Ekvador je izneo ove tvrdnje da bi opravdao nezakonit čin puštanja policije u ambasadu - rekla je Robinson za Skaj njuz.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija