• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

27.04.2019

17:18

PUTIN: Civilizovan stav Kine, svetla budućnost "Pojasa i puta"!

Vesti

PUTIN: Civilizovan stav Kine, svetla budućnost "Pojasa i puta"!

Podeli vest

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da je Moskva zainteresovana za projekat "Pojas i put", i istakao civilizovano ponašanje Kine u ostvarivanju svojih ciljeva, kao i uverenje većine država da su trgovinski ratovi, i restrikcije štetni po globalnu ekonomiju

- Niko ne želi restrikcije, niko ne želi trgovinske ratove, velika većina, odnosno blizu 100 posto država veruje da ratovi i restrikcije čine štetu po globalnu ekonomiju i njen razvoj - rekao je Putin, preneo je Tas.

On je istakao da projekti, poput kineskog "Jedan pojas jedan put", imaju svetlu budućnost, jer za njih postoji veliko interesovanje.

Naglasio je da su čitavoj globalnoj ekonomiji potrebne liberalne vrednosti poput onih koje promoviše Kina.

Prema njegovim rečima, Moskva je zainteresovana za projekat "Pojasa i puta", i povećanje tranzitnog potencijala i istakao "civilizovano" ponašanje Kine u ostvarivanju svojih ciljeva

Putin je zaključio da postoje "svetli izgledi za razvoj".

Kineski predsednik Si Đinping je 2013. godine, predložio inicijativu "Pojas i put", u cilju promovisanja multilateralne trgovine, iii investicionih projekata.

Projektu se priključilo oko 125 država, i na desetine međunarodnih organizacija.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
slađa

pre 4 godine

Prave i duboke reči predsednika Putina. Civilizovan pristup je potreban svetu. Kina je takav pristup promovisala kroz zajedničke ciljeve i investicije u okviru projekta "Pojas i put".

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija