• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Fakti.org

28.04.2019

14:44 >> 14:48

(VIDEO) RUSIJA IZ KALINJINGRADA GUŠI SVE NATO-VEZE U DVE TREĆINE EVROPE: Pentagon može samo da mrzi Moskvu!

Vesti

(VIDEO) RUSIJA IZ KALINJINGRADA GUŠI SVE NATO-VEZE U DVE TREĆINE EVROPE: Pentagon može samo da mrzi Moskvu!

Podeli vest

Amerikanci su 90-ih godina činili sve što je bilo u njihovoj moći da potpuno unište rusku špijunažu. Kao što su uništili istočnonemački Štazi.

Iste planove su imali i sa ruskom armijom, u uverenju da neće morati mnogo ni da se potrude jer će sama od sebe degradirati toliko da će Rusija biti tek "Gornja Volta sa nuklearnim bombama" koje neće rešavati ništa. Verovali su da će protiv njih biti dovoljni protivraketni štitovi na teritoriji Poljske i Rumunije.

 Tvrdo verovali, a poslednjih godina se sve češće sve neprijatnije iznenađuju.

Posle hipersoničnih raketa "Kinžal" i "Avangard", suočili su se i sa ruskim strateškim sistemom za radioelektronsku borbu "Murmansk-BN". Ne zvuči zastrašujuće, ali je prvi utisak varljiv.
        
"Murmansk-BN", koji je nedavno postavljen u 841-om centru za radioelektronsku borbu ruske Baltičke (ratne) flote a nalazi se pored Kalinjingrada, drži pod kontrolom sve vojne radio-veze na teritoriji najvećeg dela Evrope (najmanje dve trećine).
  
Još preciznije: taj sistem guši i kontroliše vojne kanale veze i upravljanja jedinicama u krugu od 5.000 do 8.000 kilometara!

ZELENSKI I KIJEV VAN ZAKONA STAVILI ČETIRI MILIONA GRAĐANA: Učinili su nešto neoprostivo, TRAŽE RUSKE PASOŠE!

Sistem koji je postavljen nedaleko od Kalinjingrada u stanju je - kako tvrde ruski specijalizovani mediji, da liši veze sve protivničke ratne brodove, avione, bespilotne letelice i štabove koji se nađu u tom žkruguž.
         
"Murmansk-BN" se prethodno odlično pokazao za vreme vojne vežbe u okvirima Baltičke flote.       

"Murmansk-BN" je automatizovani sistem za ometanje i gušenje svih vrsta veze u kratkotalasnom dijapazonu. Bjegovi tvorci tvrde da po snazi nekoliko puta nadmašuje sve konkurente. Zahvaljujući, pored ostalog, antenama-jarbolima, čiji vrhovi se po potrebi mogu dići i do 32 metra u visinu, i niskofrekventnih antena-lepeza.

        
"Murmansk-BN" automatizovano "upija" podatke o svim izvorima kratkotalasnih signala, klasifikuje ih i sam opredeljuje koje smetnje ih mogu najuspešnije neutralisati.

IRANCI PONIZILI AMERE: Dronom snimili američki nosač aviona u krupnom planu i... otišli"!


Sa njim, Rusija iz Kalinjingrada kontroliše celu Skandinaviju, celo Baltičko more, Centralni i nemali deo zapadne Evrope.

"Kratkotalasni dijapazon" nije slučajan jer se koristi za vezu na velikim rastojanjima između ratnih brodova, aviona i dronova.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dec

pre 4 godine

Ovo Lazanski pisao članak? Zašto ložite narod, kada je jasno da Rusija i SAD nikada neće ratovati nuklearnim oružjem? Fazon vam je da male narode držite u strahu da bi lakše vladali?

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija