• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

04.05.2019

23:41

DŽIHADISTA U NJUJORKU: Prva muslimanska patrola u SAD, PROŠETALA ULICOM BRUKLINA

Vesti

DŽIHADISTA U NJUJORKU: Prva muslimanska patrola u SAD, PROŠETALA ULICOM BRUKLINA

Podeli vest

Oformljena je prva civilna "Muslimanska patrola" u SAD, koja će preventivno delovati na zaštiti muslimana u Bruklinu, jednom od pet oblasti Njujorka, prenosi Njujork Tajms.

Nenaoružana civilna patrola će sarađivati sa policijom, kako bi zajedno pomogli svojim komšijama da se u zajednici ponovo izgradi poverenje prema muslimanima.

Kako navodi Njujork Tajms, pojačana kampanja mržnje podstakla je policiju u Njujorku i drugim velikim gradovima da određenim danima proširuju patrole oko džamija i islamskih centara.

Jedan od prvih 30 pripadnika patrole, Maen Ali, kaže da je bio veoma zabrinut za sigurnost svoje dece, ali da je tada podvukao crtu i "doneo odluku da se treba usprotiviti".

 

 


U pitanju je nešto slično straži u komšiluku, "samo na steroidima", rekao je zamenik predsednika "Muslimanske patrole" Nor Rabah.

Navode da je plan ovog volonterskog projekta nadgledanje tri islamske škole u Bruklinu, kao i obližnjih džamija i železničkih stanica u Bej Ridžu i Sanset parku, gde je mnogobrojna muslimanska zajednica.

Patrola za sada poseduje dva automobila, a plan je da se taj broj do kraja meseca poveća na pet patrolnih vozila.

Navodi se da se grupa finasira samostalno, tj. od donacija za kupovinu automobila i plavih uniformi za članove, i da je policijska uprava 72. policijske stanice nedavno održala obuku za pripadniike patrole.
 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Saradžogla

pre 4 godine

Ameri su gotovi!Imaju patrole da reklamiraju muslimanstvo?U NEMAČKOJ NAJPOPULARNIJE IME KOJE DAJU DECI JE MUHAMED!

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija