• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: rs.sputniknews.com

14.05.2019

12:38

(FOTO/VIDEO) DRAMA U VAŠINGTONU! Američka policija upala u AMBASADU VENECUELE!

Vesti

(FOTO/VIDEO) DRAMA U VAŠINGTONU! Američka policija upala u AMBASADU VENECUELE!

Podeli vest

Policija Sjedinjenih Američkih Država upala je u Ambasadu Venecuele u Vašingtonu, gde se nalaze poslednji aktivisti koji podržavaju legitimnog predsednika Venecuele Nikolasa Madura

Pre toga su članovi Kolektiva za zaštitu ambasade, koji su deo pokreta u venecuelanskoj ambasadi, objavili konačnu izjavu, nekoliko trenutaka pre nego što je policija izvršila raciju, u suprotnosti sa međunarodnim zakonom.

​„Očekujemo da dođe policija i naruši Bečku konvenciju sa svojom fiktivnom vladom i tvrdnjama da treba da odemo. To je nezakonit nalog“, objavio je jedan od članova pokreta na svom nalogu na Tviteru.

„Spremni smo da budemo uhapšeni. Nećemo otići dobrovoljno. Došli smo ovde da zaštitimo ambasadu“, dodao je on.

Sam Maduro se ranije zahvalio američkim aktivistima, izražavajući „duboko divljenje“ što brane Ambasadu.

Paralelno sa racijom, ispred ambasade je se okupio veliki broj građana koji uzvikuju: "Dalje ruke od Venecuele!" 

U Venecueli su 21. januara počeli masovni protesti protiv aktuelnog predsednika Venecuele Nikolasa Madura. Predsednik parlamenta Venecuele Huan Gvaido se 23. januara proglasio za privremenog šefa države.

Sjedinjene Američke Države i niz drugih zemalja su priznale Gvaida i zahtevaju od predsednika Venecuele Nikolasa Madura, kog ne smatraju legitimnim šefom države, da ne dozvoli nasilne akcije protiv opozicije. Maduro je Gvaida nazvao "marionetom Sjedinjenih Američkih Država“. Lidera Venecuele Nikolasa Madura kao legitimnog predsednika podržavaju Rusija, Kina i niz drugih zemalja.

Foto: Reuters

TRAMP UCENIO KINEZE! Odnosi dve velike sile nikad nisu bili lošiji

Venecuelanska opozicija je 23. februara pokušala da dostavi u tu zemlju humanitarnu pomoć uz podršku SAD, ali je Maduro kategorički odbio tu pomoć, smatrajući je provokacijom, odnosno pokrićem za agresiju protiv njegove zemlje. U svetlu krize, Maduro je raskinuo diplomatske odnose sa SAD i Kolumbijom.

Sjedinjene Američke Države su 28. januara objavile da uvode sankcije nacionalnoj naftnoj i gasnoj kompaniji Venecuele PDVSA, blokiravši imovinu i interese kompanije u svojoj jurisdikciji od sedam milijardi dolara i zabranile poslovanje sa njima. Vašington je ranije najavio nova ograničenja protiv Karakasa, ali nije precizirao na šta će se ona odnositi.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Čarapan

pre 4 godine

Pre neki dan sam gledao zapadnu emisiju koja obrađuje identičnost vođenje propagandnog i oružanog rata oružanih snaga SAD sa načinom kako je to radila nacistička Nemačka u drugom svetskom ratu.SAD samo nema koncetracione logore alu ona to perfidno radi uvođenjem sankcija .Može se rći da ima i elemenata nacizma ,pa pogledajte da su njihovi građani kao arijevci a koliko im je vojska nedodirljiva pred zakonima da i ne govorimo.

Marcco

pre 4 godine

Pa ovi Amerikanci su poludeli. Ubrzanim tempom dolaze do tačke gde će pitanje biti ili oni ili ostatak sveta....

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Preko Horgoša švercovao kofer prepun blaga! Zlatne i srebrne antikvitete prikrio ličnim stvarima u ručnom prtljagu (FOTO)
nije prošao

Preko Horgoša švercovao kofer prepun blaga! Zlatne i srebrne antikvitete prikrio ličnim stvarima u ručnom prtljagu (FOTO)

Carinski službenici su 23. aprila 2024. godine na graničnom prelazu Horgoš, u saradnji sa policijom, otkrili neobičan pokušaj jednog putnika, da u ličnom prtljagu prokrijumčari preko 300 komada starinskog pokućstva, bodeža u koricama, časovnika i nakita, za koje se pretpostavlja da bi pored materijalne, mogli imati i antikvitetnu vrednost.

24.04.2024

15:10

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija